Yllätysveto: Ralph Krueger Valioliigasta Sabresin peräsimeen

NHL / Uutinen
"Jääkiekon Jürgen Klopp" tuo uusia tuulia Sabresiin.
Kuva © Getty Images
Buffalo Sabresin kahdeksan vuotta kestänyt pudotuspelitön putki on ajanut seuran rajujen ratkaisujen eteen. Nyt pelataan upporikasta ja rutiköyhää – joukkueen seuraava käskijä on nimittäin Valioliigan Southamptonin entinen puheenjohtaja Ralph Krueger.

Buffalo Sabres ryhtyy hakemaan rohkeasti uutta suuntaa annettuaan kauden päätteeksi potkut päävalmentaja Phil Housleylle. Joukkueen penkin taakse hyppää seuraavaksi varsinainen jokerikortti, kun 59-vuotias Ralph Krueger palaa NHL:ään kuuden vuoden tauon jälkeen. Asiasta kertoi TSN:n Bob McKenzie Twitterissä.

Kruegerin meriittilista on pitkä, mutta NHL:n osalta vielä varsin ohut. Seitsemän vuotta Itävallan liigassa ja 13 vuotta Sveitsin maajoukkueessa poikivat Kruegerille paikan Edmonton Oilersin valmennustiimiin kaudeksi 2010–11. Hän nousi joukkueen päävalmentajaksi kolmannella kaudellaan ja esiintyi olosuhteisiin nähden hyvin. Myllerrys organisaation sisällä tiesi kuitenkin lopulta paluuta Eurooppaan.

Osaamista yli lajirajojen

Yllättävän Kruegerin urapolusta tekee hänen siirtymisensä jalkapallon puolelle Edmontonista lähdettyään. Valioliigan Southampton FC nimitti saksalais-kanadalaisen puheenjohtajakseen maaliskuussa 2014. Viisi vuotta myöhemmin Krueger poistui seuran palveluksesta yhteisymmärryksessä, kun hänen sopimuksensa tuli päätökseen.

Englannin-vuosinaan Krueger toimi myös Kanadan olympiajoukkueen konsulttina sekä Euroopan World Cup -joukkueen päävalmentajana. Molemmat turnaukset päättyivät miehen kannalta suotuisasti, kun Kanada nappasi kultamitalit ja Eurooppakin ylsi upeasti finaaliin saakka.

Buffalo Sabres saa Ralph Kruegerista persoonallisen ja ihmisläheisen päävalmentajan. Oilers-toimittaja Bob Stauffer luonnehtii Kruegeria Liverpoolin Jürgen Kloppin kaltaiseksi hahmoksi. Valmentajaksi, jonka energia tarttuu tehokkaasti pelaajiin ja jonka taktiset oivallukset ovat sanalla sanoen mielenkiintoisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle