Yliopistosarjassa loistanut Quinn Hughes tulokassopimukseen Canucksin kanssa

NHL / Uutinen
Hughesilta löytyy nuoresta iästään huolimatta kokemusta myös aikuisten arvokisoista.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Quinn Hughes on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen Vancouver Canucksin kanssa.

Vancouver Canucks on tiedottanut seuran solmineen kolmivuotisen tulokassopimuksen puolustaja Quinn Hughesin kanssa. Hughes siirtyy Canucksiin hänen edustamansa Michiganin yliopistojoukkueen pudottua NCAA:n pudotuspeleistä viime viikonloppuna.

Canucks varasi Hughesin, 19, koko kesän 2018 varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana. Kuluneella kaudella hän oli Michiganin yliopistojoukkueen tehokkain pelaaja kirjauttaen 32 ottelussa pisteet 5+28. Hughes myös edusti Yhdysvaltoja tämän vuoden nuorten MM-kisoissa saalistaen seitsemässä ottelussa kaksi syöttöpistettä. 178-senttinen puolustaja oli mukana myös aikuisten MM-kisoissa viime keväänä tehden 10 otteluun tehot 0+2. 

Käyttäjän lalanen kuva

Kommentti: Lassi Alanen

Hughesin kohdalla puhutaan käänteentekevästä pelaajasta. Tulevan kesän ykkösvaraukseksi povattavan pikkuveljensä tavoin hän on poikkeuksellisen taitava luistelija. Hughesin kiekolliset taidot ja nopeus tekevät hänestä erittäin viihdyttävän pelaajan katsoa niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla.

Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että hänessä on potentiaalia nousta ykköspuolustajan rooliin myös NHL-tasolla, vaikka pieni koko saattaa aiheuttaa vaikeuksia puolustuspäässä uran alkuvaiheilla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle