Yli vuosikymmenen putki poikki: NHL:n varaustilaisuuden avauskierroksella ei varattu yhtäkään suomalaista

NHL / Uutinen
Aatu Rätyä ei varattu ensimmäisellä kierroksella, vaikka suomalaista povattiin vielä vuosi sitten yhdeksi varaustilaisuuden lupaavimmista pelaajista.
Kuva © Tiia Mahkonen
NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella ei nähty yhtäkään suomalaispelaajaa, joten 11 vuoden putki suomalaisten ensimmäisen kierroksen varausten osalta katkesi.

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäinen kierros käytiin Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Suomalaisittain avauskierros ei ollut mairitteleva, sillä NHL-seuroista kukaan ei varannut suomalaispelaajaa. Näin ollen katkesi 11 peräkkäisen varausvuoden putki suomalaisten ykköskierroksen varausten osalta.

Edellisen kerran suomalainen varattiin ensimmäisen kierroksen ulkopuolella vuonna 2009, kun New York Islanders varasi nykyään Edmonton Oilersissa pelaavan Mikko Koskisen varausvuorolla 31. Sen jälkeen suomalaiset ovat olleet avauskierroksen kärkipäässä useasti. Esimerkiksi vuosien 2017 ja 2020 välillä avauskierroksella varattiin yhteensä 12 suomalaista.

Naapurimaa Ruotsin panos oli puolestaan merkittävä, sillä se sai avauskierroksella kuusi uutta ykköskierroksen varausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle