Yli 300 NHL-ottelun Barker Ilveksen takalinjoille

LIIGA / Uutinen
Vancouver Canucks oli viimeisin Barkerin edustama NHL-joukkue.
Kuva © Getty Images
Tampereen Ilves vahvistaa puolustustaan KHL:ssä viime kaudet kiekkoilleella Cam Barkerilla.

Cam Barker siirtyy Ilvekseen loppukauden mittaisella sopimuksella. 32-vuotiaan puolustajan sopimukseen sisältyy lisäksi marraskuun loppuun ulottuva koeaika.

Kanadalaispuolustaja on pelannut viimeiset viisi kautta KHL:ssä Barys Astanan sekä Slovan Bratislavan joukkueissa. Viime kaudella hän iski Slovan Bratislavassa 37 ottelussa tehot 2+8. Kevätkauden hän edusti Sveitsin pääsarjajoukkue Langnauta, mutta siellä hän ehti pelaamaan vain kolme ottelua, kunnes kausi päättyi jalan murtumaan helmikuun alussa.

Kaudella 2015-16 hän voitti KHL:n puolustajien pistepörssin tehtailemalla 55 ottelussa tehot 9+31. Samalla kaudella hän esiintyi myös KHL:n tähdistöottelussa.

Chicago Blackhawks varasi Barkerin kesällä 2004 koko varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Raamikaalla (191 cm/ 99 kg) puolustajalla on NHL-kokemusta yhteensä 327 ottelun verran Blackhawksin lisäksi Vancouver Canucksin, Edmonton Oilersin sekä Minnesota Wildin miehistöistä.

93 AHL-peliäkin vyölleen saanut Barker on voittanut kahdesti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden Kanadan paidassa vuosina 2005 ja 2006.

− Hienoa saada Ilvekseen näin kovan luokan kaveri vahvistamaan puolustustamme. Barkerin kiekollinen osaaminen tuo varmasti myös ylivoimapeliimme lisää mahdollisuuksia, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi.

Puolustaja saapuu Tampereelle keskiviikkona ja liittyy joukkueen vahvuuteen torstaina. 

» Lähetä palautetta toimitukselle