Yle: Pelaajayhdistykseltä vaatimuskirje Liigalle, Liigaseuroille sekä liitolle – vaihtoehtona oikeustoimet

LIIGA / Uutinen
Liiga-seurat ovat saaneet Pelaajayhdistykseltä postia.
Kuva © Jarno Hietanen
SJRY vaatii toimiin ryhtymistä Liigan avaamiseksi.

Yle uutisoi tiistaina Pelaajayhdistyksen lähettämästä vaatimuskirjeestä Jääkiekkoliitolle, Liigalle sekä Liiga-seuroille. Kirjeessä vaaditaan osapuolten ryhtymistä toimiin Liigan avaamiseksi.

Yle Urheilu on nähnyt kirjeen sisällön ja siinä on neljä vaihetta.

1. Jääkiekkoliitto, Liiga ja Liiga-seurat välittömästi lopettavat niiden muodostaman kartellin ja määräävän markkina-aseman väärinkäytön eli suljetun SM-liigan asettamalla läpinäkyvät, syrjimättömät, objektiiviset, suhteelliset, selkeät, ja kirjalliset lisenssiehdot sekä -kriteeristön, jotka täyttämällä urheilullinen sarjapaikka ja jääkiekko- ja siihen liittyvien palveluiden tarjoaminen SM-liigassa on mahdollista saavuttaa.

2. SJRY vaatii myös Pelaajayhdistyksen mukaan ottamista Huippukiekon neuvottelukuntaan tasavertaiseksi päätöksentekijäksi.

3. Pelaajayhdistys haluaa nähtäväkseen Jääkiekkoliiton ja Liigan yhteistyösopimukset, jotta muun muassa SM-liigan lisenssiehdot saataisiin SJRY:n tietoon.

Viimeisenä ehtonaan yhdistys vaatii, että Jääkiekkoliitto, Liiga ja sen seurat kustantavat sille aiheuttamansa asianajokulut. Kymmenen sivua pitkän vaatimuskirjeen on laatinut asianajotoimisto.

Mikäli vaatimuksiin ei suostuta 8. maaliskuuta klo 16 mennessä, Pelaajayhdistys aikoo ryhtyä ilman erillistä ilmoitusta kaikkiin tarpeelliseksi katsomiinsa oikeudellisiin toimiin. Tähän lukeutuu muun muassa toimenpidepyyntö Kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

Kirjeessä kerrotaan, että Liigan sulkeminen on saattanut synnyttää Suomen ja jopa Euroopan kilpailuoikeudellisen historian pitkäkestoisimman kartellin tai määräävän markkina-aseman väärinkäytön.

» Lähetä palautetta toimitukselle