Yle: Jääkiekkoliitto antoi Kiekko-Espoolle Suomi-sarja-paikan sillä ehdolla, että uusi seura otti niskoilleen Espoo Unitedilta yli kymmenelle pelaajalle jääneet rästit

MESTIS / Uutinen
Espoo Unitedin taru oli lyhyt ja murheellinen.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Yleisradio uutisoi, että tällä kaudella edustusjoukkuetoimintansa aloittanut Kiekko-Espoo ry joutui miesten Suomi-sarjasta sarjapaikan saadakseen ottamaan vastuulleen konkurssiin menneeltä Espoo Unitedilta maksamatta jääneet Mestis-pelaajien palkkoihin liittyvät eläkemaksut.

Sarjapaikan myönsi niin sanotulla villillä kortilla Suomen jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta.

– Se Unitedilta jääneiden eläkemaksurästien hoitaminen oli yksi ehdoistamme heille Suomi-sarja-lisenssin saamiseen, lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Hannu Soro kertoo.

Kyse on yhteensä tuhansista euroista, mutta alle 10 000:sta. Eläkemaksut on saamatta reilulta kymmeneltä pelaajalta. Ne ovat nyt siis Kiekko-Espoo ry:n vastuulla.

– Jos summa olisi ollut merkittävästi isompi, se olisi hyvin todennäköisesti vaikeuttanut suuresti Kiekko-Espoon aikomusta pelata Suomi-sarjassa, Soro kommentoi.

Kaksi kautta miesten Mestiksessä ja kauden Naisten Liigassa pelanneen Espoo Unitedin taru on lopullisesti päättynyt. Espoo United Oy:n konkurssi on rauennut Espoon käräjäoikeudessa varojen puutteen vuoksi. Yhtiöllä oli varoja noin 40 000 euroa, joista suurin osa oli myyntisaamisia. Espoo Unitedilla oli velkaa yhteensä yli 3,7 miljoonaa euroa. Espoo United Oy:n omisti liikemies Jussi Salonoja.

Salonojan puheenjohtama Espoo United Urheiluntuki ry:n konkurssi on niin ikään rauennut. Yhditykselle jäi velkaa yhteensä liki 400 000 euroa. Varoja sillä oli noin 6 000 euroa. Sen yksi merkittävä velkoja oli juniorijääkiekkoseura Blues Juniors, joka haki Espoo United Urheiluntuelta 93 000 euron saatavia oikeusteitse. Junioriseura jäi ilman saamisiaan.

Blues Juniors on 2010-luvulla joutunut sivukärsijäksi espoolaisessa edustusjääkiekossa, sillä vuonna 2016 konkurssin tehneeltä Liiga-seura Espoo Bluesin taustayhtiöltä Jääkiekko Espoo Oy:ltä jäi maksamatta junioriseuralle velkoja 104 000 euroa.

Nyt konkurssiin menneiden Espoo United Oy:n ja Espoo United Urheiluntuki ry:n suurimmat velat olivat Salonojan niin ikään omistamalle Tapiolan Monitoimiareena Oy:lle. Se summa oli yhteensä yli kolme miljoonaa euroa.

» Lähetä palautetta toimitukselle