Yhdysvaltalaissivusto: Annelies Bergmann tekemässä historiaa Yhdysvaltain juniorisarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Maalivahti Annelies Bergmann nollasi Tyttöleijonat Ruotsin MM-kisojen pronssiottelussa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Annelies Bergmann on yksi ikäluokkansa lahjakkaimpia naisjääkiekkoilijoita Yhdysvalloissa. Maalivahdin odotetaan pelaavan NAHL-joukkue Janesville Jetsin maalilla, millä hän kirjoittaisi nimensä historian kirjoihin.

Yhdysvaltalaissivusto FloHockeyn mukaan maalivahti Annelies Bergmann, 17, on pelaamassa ensimmäisenä naisena runkosarjaottelun Yhdysvaltojen toiseksi korkeimmassa juniorisarjassa NAHL:ssä.

NAHL-joukkue Janesville Jetsin kokoonpanoon nostetun Bergmannin odotetaan aloittavan joukkueen maalinsuulla ottelussa Springfield Jr. Bluesia vastaan 7. huhtikuuta.

– Jetsin keskeinen missio on antaa huippuluokan jääkiekkoilijoille mahdollisuus kehittyä ja edetä korkeimmalle tasolle, jos he ansaitsevat sen. Annelies Bergmann on nouseva tähti yhdysvaltalaisessa jääkiekossa ja me uskomme, että hän ansaitsi tämän ainutlaatuisen mahdollisuuden, Janesville Jetsin presidentti Bill McCoshen kommentoi seuran tiedotteessa.

– Ymmärrämme myös, millaista innoitusta tämä antaa naispelaajille ympäri maata, McCoshen totesi.

Läpi uransa lähinnä poikien joukkueita edustanut Bergmann on pelannut suurimman osan kuluvasta kaudesta Oakland Jr. Grizzliesin alle 18-vuotiaiden joukkueen riveissä. Ensi kaudeksi Cornellin naisten yliopistojoukkueeseen suuntaava maalivahtilupaus on edustanut maataan kaksissa edellisissä alle 18-vuotiaiden naisten MM-kisoissa.

Bergmann torjui nollapelin Yhdysvaltojen maalilla, kun Tyttöleijonat kärsi 0–5-tappion Yhdysvalloille Östersundin MM-kisojen pronssiottelussa tammikuussa. MM-pronssin lisäksi yhdysvaltalaismaalivahdin palkintokaapissa on myös alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa vuodelta 2022.

NAHL on Yhdysvaltain toiseksi korkeimman tason juniorisarja, jossa ovat aikanaan pelanneet muun muassa Connor Hellebuyck ja Patrick Maroon.

» Lähetä palautetta toimitukselle