Yhdysvallat valitsi olympiapäävalmentajansa − Penguins-luotsi tarttuu ruoriin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sullivan on johdattanut Penguinsin Stanley Cupiin.
Kuva © Getty Images
Mike Sullivan johdattaa Yhdysvaltojen maajoukkueen kohti Pekingin olympiakisoja.

Mike Sullivan, 53, on Yhdysvaltojen miesten maajoukkueen päävalmentaja Pekingin olympiaprojektissa, joka huipentuu olympiaturnaukseen alkuvuodesta 2022. Seuratasolla Sullivan valmentaa NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsia.

Penguins on voittanut Sullivanin komennossa kaksi Stanley Cupia. Hän on johtanut joukkueen valmennusta loppuvuodesta 2015 lähtien, jolloin hän korvasi Mike Johnstonin tehtävässä.

Kaiken kaikkiaan Sullivanilta löytyy NHL-valmennuskokemusta yli vuosikymmenen ajalta. Maajoukkuekuvioissa hän on harvemmin nähty kasvo, sillä edellisen kerran hän oli mukana valmennustiimissä vuonna 2016 World Cupissa apuvalmentajan roolissa.

NHL-valmennusuransa alkuaikoina hän toimi apuvalmentajana myös Yhdysvaltojen olympiajoukkueessa sekä oli mukana kaksi kertaa MM-kisoissa, joista ensimmäisellä kerralla, keväällä 2007 päävalmentajana.

Sullivan pelasi myös mittavan NHL-uran pelattuaan 709 runkosarjaottelua edustaen useampaa eri joukkuetta. Pisteitä hän tehtaili vuonna 2002 päättyneellä NHL-urallaan 136.

» Lähetä palautetta toimitukselle