Yhdysvallat rynnisti voittoon MM-avauksessa – kaksi tehopinnaa koonnut Seth Jones oli ottelun onnistujia

MAAJOUKKUE / Uutinen
Strauss Mann löi voitokkaat alkutahdit Yhdysvaltain turnaukselle.

Yhdysvallat kaatoi MM-turnauksen avausottelussa odotetusti Latvian maalein 4–1. Latvia aloitti hyvin, mutta meno kävi tahmeaksi amerikkalaisten ladottua jo avauserässä kolme täysosumaa.

Latvia lähti ennakkoluulottomasti liikkeelle ja sai aikaan parikin vaarallista tekopaikkaa jo ottelun varhaisessa vaiheessa. Amerikkalaiset olivat omissa hyökkäyksissään hivenen maltillisempia, mutta erikoistilanteessa joutui Elvis Merzļikins kuitenkin venymään paraatipelastukseen.

Alkurynnistyksen jälkeen koitti lyhyt suvantovaihe, jonka aikana syntyi ottelun ja turnauksen avausmaali. Andrew Peeke lähetti viivalta matalan vedon, joka löysi moninaisten vaiheiden jälkeen tiensä maaliin asti. Maalimerkinnän sai tililleen Riley Barber, jonka luistimesta kiekko otti ratkaisevan kimmokkeen.

Erän puolivälissä Yhdysvallat sai toisen ylivoimatilaisuuden, ja nyt pakkopeli pyöri jo intensiivisemmin. Painostus tuotti tulosta, ja joukkueen kapteeni Seth Jones laukoi B-pisteeltä amerikkalaiset 2–0-johtoon. Virkaveli Karson Kuhlman saattoi vain todeta tilanteen jäähyaitiosta käsin.

Yhdysvaltain kapteeniksi nimitetty Jones keräsi ottelussa tehot 1+1 ja vastasi pelillisenä johtajana muutenkin asetettuihin odotuksiin.

Latvia hyytyi

3–0-maali meni täysin Merzļikinsin piikkiin. Thomas Bordeleaun rystynosto epäonnistui ja kiekko lirui jäätä pitkin Latvian maaliin. Kaiken kukkuraksi Latvia pelasi takaiskun aikana ylivoimalla.

Toista erää ehdittiin pelata vain puolisen minuuttia, kun Sam Laffertyn komea, tulinen rannelaukaus kimposi Merzļikinsin kilvestä maalin kattoon.

Maali tuntui hyydyttävän latvialaisten vähäisenkin taistelutahdon. Hyökkäämisestä tuli junnaamista, puolustamisesta ailahtelevaa. Ylivoimallakaan ei tullut mitään valmista aikaan. Tavallaan ironista, että ottelun toisessa erässä parasta peliä esitti itsensä mainiosti koonnut Merzļikins.

Latvia sai lopulta maalitilinsä auki kolmannen erän alussa. Andris Džeriņš sai siirtää kiekon melkein tyhjään maaliin. Kavennus hieman piristi Latvian peliä. Se rakensi mainioita paikkoja lisämaaleihin – loppusilaus vain jäi puuttumaan, ja Strauss Mann pelasi erinomaisen ottelun.