Yhdysvallat julkaisi ensimmäiset pelaajansa kevään MM-turnaukseen – mukana muun muassa Brady Tkachuk ja Luke Hughes

MAAJOUKKUE / Uutinen
Luke Hughes on nähty jo aiemminkin Yhdysvaltojen MM-joukkueessa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Yhdysvallat kasaa kovaa joukkuetta Tšekin MM-kilpailuihin.

Yhdysvallat julkaisi ensimmäiset 15 pelaajaa Tšekin kevään MM-turnaukseen. Mukana ovat muun muassa Ottawa Senatorsin ja Detroit Red Wingsin kapteenit Brady Tkachuk ja Dylan Larkin, Patrik Laineen joukkuekaveri Johnny Gaudreau ja Hughesin veljeskatraan nuorin puolustaja Luke Hughes.

Valituilla pelaajilla on yhteensä yli 5 000 NHL-ottelun kokemus ja mukana on 11 ensimmäisen kierroksen varausta. Pelaajista kahdeksan on aiemmin pelannut Yhdysvaltain joukkueessa MM-kisoissa, kun maajoukkuepaidan ovat pukeneet päälle Matt Boldy (2022), Gaudreau (2014, 2017–19), Hughes (2022), Larkin (2015–19), Seth Jones (2014, 2015, 2022), Luke Kunin (2019), Alex Lyon (2015) ja Zach Werenski (2019).

Yhdysvallat on Kanadan ohella kasaamassa kovaa joukkuetta, sillä pelaajilta halutaan näyttöjä ajatellen ensi kaudella pelattavaa neljän maan turnausta. Toisaalta olympialaisiinkin on aikaa enää kaksi vuotta, joten useammalla pelaajalla on näytönhaluja vielä NHL-kauden päättymisenkin jälkeen.

Yhdysvallat aloittaa MM-turnauksensa Ostravassa ottelulla Ruotsia vastaan toukokuun 10. päivä. Harjoitusottelussaan joukkue kohtaa Slovakian kolme päivää aiemmin.

» Lähetä palautetta toimitukselle