Will Smith johdatti Yhdysvallat alle 18-vuotiaiden MM-finaaliin, Ruotsi kylvetti Kanadaa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvallat kaatoi Slovakian suurinumeroisesti. Will Smith nakutti hattutempun.
Kuva © Samuli Huikuri - https://instagram.com/shuikuri
Yhdysvallat kaatoi Slovakian Will Smithin hattutemppuilun avustamana. Ruotsi puolestaan tarjoili kylmää kyytiä vaikeuksiin ajautuneelle Kanadalle.

Yhdysvallat tarjosi omassa välierässään kylmää kyytiä Suomen kaataneelle Slovakialle. Yhdysvaltalaiset latoivat seitsemän maalia ja kun omiin meni vain yksi, oli ottelun tulos varsin selvä. Hyökkääjä Will Smith latoi kamppailussa kolme osumaa.

Amerikkalaiset takoivat maaleja tasaiseen tahtiin, mutta aivan täysin aseettomia slovakialaiset eivät olleet, sillä Yhdysvaltojen maalivahti Trey Augustine joutui koppaamaan 27 kutia. Slovakian veskarit torjuivat yhteensä 43 kertaa.

Yhdysvallat eteni siis MM-kisojen loppuotteluun vakuuttavan 7−1-esityksen päätteeksi.

Ruotsi pani tuulemaan

Myöhemmin pelatussa Ruotsin ja Kanadan välisessä kamppailussa molemmat avasivat maalihanat kunnolla jo ensimmäisessä erässä. David Edströmin pomppukiekosta syntynyt osuma toi Ruotsin 2−2-tasalukemiin ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Kanadalaisveskari Carson Bjarnason sai ruotsalaispelaajan päälleen ja seurauksena Noel Nordhin peli päättyi ulosajoon. Myös maalivahti Bjarnasonin iltapuhde päättyi ensimmäiselle erätauolle. Toiseen erään tolppien väliin luisteli Gabriel D'Aigle. Hän joutui antautumaan muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Otto Stenberg kiskaisi Ruotsin johtoon. Hän oli syöttänyt joukkueensa kaksi aiempaa osumaa. Edström jatkoi joukkueen maalitehtailua minuutteja myöhemmin. Kanada alkoi olla sillassa.

Vaahteralehtipaidat yrittivät vielä kolmannen erän lopulla tehdä kaventavia osumia ilman maalivahtia. Hommassa kävi kuitenkin niin, että Kanada sortui itse jäähyilyyn ja löysi pian pikkumustan omasta pussistaan. Loppunumerot kirjattiin sinikeltaisille 7−2. Ruotsi teko kolme maaleistaan ylivoimalla. Kamppailun loppu meni pitkälti painiksi etenkin kanadalaisten osalta ja jäähyjä jaettiin paljon puolin ja toisin.

Lauantain välierien myötä finaalissa sunnuntaina kello 20 kohtaavat Yhdysvallat ja Ruotsi, kun taas Slovakia ja Kanada iskevät yhteen pronssikamppailussa kello 16.

» Lähetä palautetta toimitukselle