Wild sai riveihinsä kauan odottamansa pelaajan − KHL-supertähti Kirill Kaprizov pelaa NHL:ssä ensi kaudella

NHL / Uutinen
Kaprizov tekee kauan odotetun ensiesiintymisensä NHL:ssä ensi kaudella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
23-vuotias KHL-supertähti Kirill Kaprizov vahvistaa Minnesota Wildia ensi kaudella.

Minnesota Wild on solminut kaksivuotisen tulokassopimuksen KHL:ssä kuusi edellistä kautta pelanneen Kirill Kaprizovin kanssa. Wild varasi venäläisen viidennellä kierroksella vuonna 2015, joten organisaatio saa vihdoin kauan kaipaamansa pelaajan riveihinsä. Sopimus alkaa tästä kaudesta, mutta venäläishyökkääjä ei ole edustuskelpoinen pian käynnistyvissä NHL:n pudotuspeleissä.

23-vuotias Kaprizov nousi KHL-uransa aikana sarjan supertähtiluokkaan. 293 runkosarjaottelun aikana hyökkääjä teki 113 maalia ja yhteensä 230 tehopistettä. Pudotuspeleissä hän esiintyi 47 ottelussa tehoin 11+20. Kaprizov voitti TsSKA Moskovan riveissä kaksi maalikuninkuutta ja yhden Gagarin Cupin. TsSKA:n lisäksi hän esiintyi Salavat Julajev Ufan ja Metallurg Novokuznetskin riveissä.

− Hän on ylittänyt kehityksessään kaikki odotukset sen jälkeen, kun varasimme hänet vuonna 2015, Minnesota Wildin GM Bill Guerin kertoi.

Seurajoukkuesaavutusten lisäksi Kaprizov muistetaan esimerkiksi vuoden 2018 talviolympialaisista. Tuolloin hän voitti venäläisten olympiaurheilijoiden kanssa olympiakultaa. Kaprizov vastasi Saksaa vastaan pelatun loppuottelun 4−3-voittomaalista jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle