Washington Capitalsin ruotsalaislupaus Ludwig Persson siirtyy IPK:hon – "Hänellä on jääkiekon lajitaidot loistavalla tasolla"

MESTIS / Uutinen
IPK:n hyökkäys vahvistuu ruotsalaisella NHL-varauksella.
Kuva © Jarno Hietanen
Vuosi sitten NHL:ään varattu ruotsalaishyökkääjä Ludwig Persson siirtyy Iisalmeen koko kauden kattavalla lainasopimuksella Washington Capitalsin organisaatiosta.

IPK:n hyökkäyskalusto vahvistuu tulevalla kaudella 19-vuotiaasta Ludwig Perssonista, joka siirtyy Iisalmeen koko kauden kattavalla lainalla Washington Capitalsin organisaatiosta. Persson varattiin Capitalsiin vuoden 2022 varaustilaisuuden kolmannella kierroksella 85. varausvuorolla. 

Perssonilla on aiempaa seurakokemusta Ruotsin kaukaloista niin aikuis- kuin junioritasolla. Päättyneellä kaudella hän saalisti 15 tehopistettä 45 otteluun BIK Karlskogan riveissä HockeyAllsvenkanissa. Kausi oli hyökkääjän uran tehokkain aikuistasolla.

– Persson on todella lahjakas Ruotsin nuorisomaajoukkueputken läpi pelannut hyökkääjä, jolla on jääkiekon lajitaidot loistavalla tasolla. Kun tähän yhdistetään tausta Frölundan kuuluisasta kiekkoakatemiasta, niin fysiikkakin on ikäisekseen hyvällä tasolla, kommentoi joukkueen päävalmentaja Marko Tuomainen.

– Todella hienoa, että Washington ja itse pelaaja näkivät tälle kaudelle IPK:n parhaaksi paikaksi kehittyä kohti Pohjois-Amerikan kaukaloita, jatkaa Tuomainen.

Frölundan juniorijoukkueessa Persson nakutti kaudella 2021-22 yhteensä 64 tehopistettä 43 runkosarja- ja pudotuspeliotteluun. Hänellä on myös kokemusta eri ikäluokkien MM-kisoista, joista palkintokaapissa on alle 18-vuotiaiden pronssimitali keväältä 2021. 

– Tämä on jännittävää ja uskon, että tämä on minulle loistava mahdollisuus ottaa seuraava steppi eteenpäin urallani, Persson sanaili seuran tiedotteessa uutta sopimustaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle