Wada sulki Venäjän arvokisoista neljäksi vuodeksi – urheilijoiden on mahdollista osallistua neutraalin lipun alla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjän A-maajoukkue on viimeksi nähty Suomessa Karjala-turnauksessa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Venäläisurheilijat, jotka todistettavasti seuraavat antidopingsääntöjä, voivat kilpailla neutraalin lipun alla esimerkiksi olympialaisissa.

Maailman antidopingkomitea Wada on päättänyt sulkea Venäjän ulos urheilun arvoturnauksista seuraavaksi neljäksi vuodeksi dopingtestaukseen liittyvien epäselvyyksien takia. Päätös koskee Wadan toimintaan sitoutuneita lajiliittoja. Se tarkoittaa, että Venäjä maana ei voisi osallistua olympialaisiin ja muihin arvoturnauksiin eikä isännöidä niitä neljään vuoteen.

Päätöksen taustalla ovat Venäjän rikkomukset dopingtietojen luovuttamista koskien. Wada ei ole saanut kaikkia tarvitsemiaan tietoja Venäjän antidopingtoimistolta, ja tietoja on saatettu manipuloida. Venäjän antidopingtoimistolla on 21 päivää aikaa valittaa päätöksestä Urheilun välitystuomioistuimeen (CAS).

Venäjä on ennenkin ollut suljettuna kansainvälisten arvoturnausten ulkopuolella. Vuoden 2018 talviolympialaisissa Pyeongchangissa venäläisurheilijat osallistuivat kilpailuun neutraalin lipun alla. Wadan uusi päätös tarkoittaa sitä, että sama toistunee Pekingin talviolympialaisissa 2022.

Miesten jääkiekon maailmanmestaruuskisat vuonna 2023 on tarkoitus järjestää Venäjän Pietarissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle