WHL:ssä maaleja takoneen Niko Huuhtasen ja Tapparan tiet eroavat − uusi osoite löytyy Mikkelistä

LIIGA / Uutinen
Huuhtanen pelasi juniorivuosinaan Bluesissa.
Jukurit vahvistaa hyökkäystään Pohjois-Amerikassa junioripelejä viime kauden pelanneella Niko Huuhtasella. Mikkeliläisten valmennusryhmään tulee myös muutoksia.

Tapparan kanssa viime keväänä kaksivuotisen sopimuksen tehneen Niko Huuhtasen jälkimmäinen sopimusvuosi purettiin yhteisymmärryksessä. Huuhtasen uusi työnantaja on Jukurit, jonka kanssa hyökkääjä teki kaksivuotisen pelaajasopimuksen. 

Huuhtasen sopimuksessa Tapparan kanssa oli optio ulkomailla pelaamiseen ja hän kiekkoilikin viime kauden Pohjois-Amerikassa WHL:ssä Everett Silvertipsissä. Hyökkääjä voitti sarjan tulokkaiden maalipörssin 37 osumallaan ja takoi kauden aikana 65 ottelussa kaikkiaan 77 tehopistettä.

− Huuhtanen on isokokoinen oikealta laukova hyökkääjä, jonka ehdottomat vahvuudet ovat maalinteossa. Hänen tavoitteenaan on palata lähivuosina Pohjois-Amerikkaan, kertoi Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

Blues-kasvatilta löytyy NHL-varauskin, kun Tampa Bay Lightning valitsi hyökkääjän seitsemännellä kierroksella kesällä 2021. 

Raamikkaalla (188cm/95kg) Huuhtasella on kokemusta ikäkausimaajoukkueistakin. Hän pelasi keväällä 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa teki seitsemässä kamppailussa pisteet 2+3=5.

Jukurit tiedotti myös, että videovalmentajana viime kaudella toiminut Jussi Hyvärinen ei jatka joukkueessa. Uutena kasvona valmennusryhmään liittyy Mika Hyvärinen, joka videovalmentajan tehtävien lisäksi ottaa vastuulleen joukkueenjohtajan roolin. Hän on toiminut viimeiset neljä kautta IPK:n joukkueenjohtajana ja vastannut osittain iisalmelaisseuran urheilupuolesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle