Vuosien työ saatiin valmiiksi - Ilveksen menestyksekäs historia koottiin yhdelle nettisivulle

LIIGA / Uutinen
Ilveshistoriasta voi käydä katsomassa koska vaikkapa Antti Lehtonen on pelannut Ilveksessä ja tarkistaa samalla hänen nollapelinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen jääkiekkohistoria on digitalisoitu yhden verkkosivuston alle.

Ilveksen perinteikäs jääkiekkohistoria on nyt digitalisoituna yhden verkkosivuston alle. Samasta paikasta löytyy kootusti kaikki merkittävät tilasto- ja joukkuetiedot tamperelaisseuran olemassaolon ajalta eli 1930-luvulta alkaen. Tilastot ovat virallisia kaudesta 1950-1951 lähtien.

Sivustolta voi päästä myös lukemaan vanhoja otteluraportteja sekä käydä vaikka tarkistamassa yleisömääriä vuosien varrelta. Pelaajahausta pääsee kiinni pelaajakohtaisesti tämän pelivuosiin Ilveksessä. Samalla voi käydä tutkimassa ketkä Ilveksen pelaajat ovat edustaneet kulloinkin arvokisoissa tai pelanneet NHL:ssä. Myös kapteenit löytyvät helposti listattuna.

Seurahistorian valmentajilla on sivustolla oma osionsa ja samoin Ilveksessä pelanneet isät, pojat ja veljet löytyvät yhteen koottuna. 

Historiatietojen kerääminen on ollut tekijöiden mukaan monen vuoden prosessi. Tilastoja ja materiaaleja ovat olleet kokoamassa Joni Yli-Mäenpää, Jari Vainio, Toni Tumanoff, Antti-Pekka Enroth ja Jere Grönholm. Tekijät jakavat erityiskiitoksensa Aarne Honkavaaralle, joka aloitti suomalaisen jääkiekon tilastoinnin kehittämisen ja ylläpitämisen.

Ilveshistoria löytyy osoitteesta: www.ilveshistoria.com

» Lähetä palautetta toimitukselle