Vuoden takaiset mitalistit epäonnistuivat − vasta kolmas kerta historiassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Viimevuotiset mitalimaat eivät onnistuneet näissä kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Viimevuotisen MM-turnauksen kaikki mitalistit putosivat tänä vuonna jo puolivälierävaiheessa. Näin kahden peräkkäisen turnauksen aikana nähdään kuusi mitalistia. Vastaava on nähty vain kahdesti aiemmin.

Viime vuonna maailmanmestaruutta juhli Ruotsi voittamalla Sveitsin loppuottelussa voittomaalikilpailun jälkeen. Pronssiottelussa Yhdysvallat juhli voittoa ja nappasi näin himmeimmät mitalit mukaansa.

Tällä kertaa yksikään viime vuoden kärkikolmikosta ei selvinnyt välieriin eikä siten mitaleille. Vastaava on tapahtunut jääkiekon MM-kisahistoriassa vain kahdesti, ja näistäkin ensimmäinen tapahtui toisen maailmansodan molemmin puolin, kun turnausten välissä oli kahdeksan vuotta.

Vuonna 1939 Kanada otti kultaa ennen Yhdysvaltoja ja Sveitsiä, ja vuoden 1947 turnauksessa mitalit menivät Tšekkoslovakialle, Ruotsille ja Itävallalle.

Tuoreempi tapaus on vuosilta 2012 ja 2013. Suomen ja Ruotsin jakamista peräkkäisistä kisoista ensimmäisen mitalistit olivat Venäjä, Slovakia ja Tšekki, toisessa Ruotsi, Sveitsi ja Yhdysvallat muodostivat kärkikolmikon.

» Lähetä palautetta toimitukselle