Ville Ottavaisen ja Libor Zábranskýn tappelu etenee kurinpidon tarkasteluun − myös Juraj Slafkovskyn taklaus tutkitaan

LIIGA / Uutinen
Ottavaisen osallistui myllytykseen.

JYPin Ville Ottavainen ja Jukurien Libor Zábranský tappelivat joukkueiden välisessä ottelussa, kun kellossa oli vain neljä sekuntia jäljellä. Mikkeliläisryhmä johti ottelua jo 5−2, joten pisteiden kohtalo oli selvä. Liiga päätti ottaa tilanteen kurinpidolliseen tarkasteluun sen ei-spontaanin luonteen takia.

Ottavainen ja Zábranský aloittivat tappelunsa suoraan aloituksen jälkeen, joten tilanne oli tulkittavissa ei-spontaaniksi. Nuori JYP-pakki oli niskan päällä nyrkkihippasilla, mutta silti Zábranský elehti kiivaasti jyväskyläläisten vaihtopenkin suuntaan lähtiessään pukusuojaan.

Etenkin Ottavainen oli käynyt lämpöisenä jo aiemmin kolmannen erän aikana ja hän hakeutui jo ennen varsinaista myllytystä muutamaan otteeseen Jukurien pelaajien läheisyyteen välienselvittely mielessään.

Myös TPS-nuorukaisen teko syyniin

Liigan kurinpito otti tutkintaansa myös tilanteen, jossa TPS:n Juraj Slafkovsky taklasi kaukalon kulmassa Kärppien Jaakko Niskalaa. Slovakkihyökkääjä sai tilanteesta ulosajon ja Niskalan ottelu päättyi loukkaantumiseen.

Slafkovsky tuli vauhdilla taklaustilanteeseen ja nosti kätensä ylös juuri ennen osumaa Niskalaan. TPS-hyökkääjän käsi osui suoraan kärppäpakin päähän.

Kärpät iski Slafkovskyn viiden minuutin jäähyn aikana kolme osumaa, mikä siivitti oululaiset lopulta voittoon ottelussa.

Muokattu: 22.1.2022, kello 21.27: Lisätty tieto Slafkovskyn teon tutkintaan ottamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle