Ville Nieminen sanoi sen nyt julki: tavoitteena päävalmentajan pesti nimenomaisesti Tapparassa

LIIGA, SHL / Uutinen
Ville Nieminen lähtee Ruotsiin.
Kuva © Topi Lainio
Ville Nieminen kertoo ruotsalaissivuston haastattelussa, että tavoitteena on myös pesti Pohjois-Amerikkaan sekä kasvattajaseura Tapparan valmentaminen.

Ville Niemisen kahden vuoden päävalmentajasopimus Ruotsin HockeyAllsvenskanin MODOn kanssa virallistettiin tänään tiistaina. Hockeypuls.se:n haastattelussa Nieminen puhui tavoitteistaan jääkiekkovalmentajana. Samalla Tapparan kasvatti ja Tapparan mies sanoi julki, että tulevaisuuden tavoitteena on Tapparan päävalmentajan pesti.

− Jonain päivänä voisin haluta valmentaa Tapparaa. Mahdollisesti myös Pohjois-Amerikassa.

Nieminen sanoi puhuneensa Tapparan entisen toimitusjohtajan Mikko Leinosen kanssa MODOsta jo pari viikkoa sitten. MODO pesti oli ollut tuolloin jo selvillä. Keskustelunaiheena olivat seuran historia sekä perinteet. Leinonen pelasi aikanaan MODOssa.

Nieminen muuttaa Ruotsiin yksin, sillä hänen perheensä jää asumaan Tampereelle. Hän kertoi haastattelussa viettävänsä seuraavan kolmen viikon harjoitusjakson Örnsköldvikissä joukkueen parissa. 

Niemiselle valmennuspesti on ensimmäinen ulkomailla. Peliuran jälkeen hän valmensi Suomessa viiden kauden ajan. Ensin kauden KeuPa HT:ta Mestiksessä, mistä hän siirtyi Jukurien apuvalmentajaksi kahden kauden ajaksi.. Viimeisin pesti Pelicansin päävalmentajana päättyi kesken viime kauden sopimuspurkuun.

Nieminen kertoi videohaastattelussa aloittavansa tutustumisprosessin uuteen joukkueeseensa välittömästi.

− Olen saanut hyvän vaikutelman seurasta ja ymmärrän hyvin, mitä minulta päävalmentajana odotetaan. Odotan innolla pääsemistä osaksi sitä, mitä täällä on viime vuosina rakennettu, hän totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle