Ville Leskinen palaa kärppänuttuun − "Pelityylissä ei välttämättä suuria muutoksia ole tapahtunut, mutta ihmisenä olen kasvanut"

LIIGA / Uutinen
Leskinen edusti tällä kaudella HIFK:ta.
Leskinen pelasi Kärpissä tehokkaasti kaudet 2016−19. Viimeiset puolitoista kautta hän on kiekkoillut HIFK:ssa. Hänen sopimuksensa kattaa ensi kauden.

Ville Leskinen, 27, palaa Kärppiin pelattuaan puolitoista kautta HIFK:ssa. Tällä kaudella hyökkääjä iski helsinkiläisille 29 runkosarjaottelussa 8+21=29 pistettä.

Uransa tehokkaimman kauden Leskinen pelasi Kärpissä kaudella 2018−19, kun hän taisteli Liigan pistepörssin voitosta KooKoon Malte Strömwallin kanssa. Leskinen jäi kakkoseksi vähemmän maaleja tehneenä pisteillään 29+29=57.

− Aika samanlaisena pelaajana palaan nyt Ouluun, kuin millaisena lähdinkin. Sain IFK:ssa pelata isoja minuutteja, ja yritin pelata samaa peliä mitä Kärpissäkin. Joitan uusia juttuja on varmasti kuitenkin tullut, sillä Jarno Pikkarainen oli minulle uudenlainen valmentaja. Hän opetti minulle paljon, Leskinen sanoi tiedotteessa.

Ruotsissa puolikkaan kauden pelannut Leskinen palasi Suomeen HIFK:n riveihin.

− Koen aikuistuneeni paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Vastaan tuli hieman haasteita, mutta niistä selvittiin. Pelityylissä ei välttämättä suuria muutoksia ole tapahtunut, mutta ihmisenä olen kasvanut, hyökkääjä jatkoi.

Leskisen palkintokaapista löytyvät Suomen mestaruus keväältä 2018 sekä U20 MM-kulta kaudelta 2013−14.

− Täältä lähtiessään hän oli varmastikin yksi Liigan kolmesta parhaasta hyökkääjästä. Ratkaisukykyinen ja hyvä ylivoimapelaaja, jota kohtaan on suuret odotuksen tuloksenteon suhteen. Harva pelaaja Liigassa omaa vastaavia kykyjä hyökkäyspäässä. Siihen ympärille täytyy löytää oikea ketju ja ylivoimaviisikko, jotka mahdollistavat tuloksenteon, sanaili Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle