Vili Laitinen palaa Espooseen, Hermekselle ja Ketterälle lainahyökkääjiä Liigasta

MESTIS / Uutinen
Vili Laitinen viihtyi Raumalla monta vuotta ja voitti myös Suomen mestaruuden.
Kiekko-Espoon puolustus vahvistuu Lukosta Espooseen palaavalla Vili Laitisella. Hermes saa puolestaan täydennystä hyökkäykseensä Kärpistä ja Ässien Patrik Juhola siirtyy lainalle Ketterään.

Kiekko-Espoon kanssa sopimuksen solminut Vili Laitinen on Espoossa tuttu kasvo. 23-vuotias puolustaja pelasi nimittäin ensimmäiset miesten pelinsä Kiekko-Espoon edeltäjän Espoo Unitedin riveissä Mestiksessä kaudella 2017–2018.

Espoosta Laitisen tie vei Raumalle, jossa hän ei kuitenkaan onnistunut kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa liigamiehistössä viiden kauden aikana.

Liigassa 139 runkosarjaottelua pelannut ja SM-kultaa voittanut Laitinen pelasi osan viime kaudesta TUTOssa, jossa kuului joukkueensa kärkipelaajiin.

– Hienoa, että saadaan Vili mukaan joukkueeseen. Vili omaa ison potentiaalin ja on hienoa päästä tukemaan hänen kehitystään seuraavalle tasolle, kommentoi Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits.

Kaksi nuorta kärppähyökkääjää Kokkolaan

Hermeksen joukkue vahvistuu kahdella nuorella lainapelaajalla. Oululaishyökkääjät Sisu Yliniemi, 20, ja Joonas Lohisalo, 20, kuuluivat viime kaudella Kärppien U20-joukkueen tehopelaajiin ja piipahtivat lainalla Hermeksessä myös viime kauden lopussa.

– Meillä on vuosien varrelta todella hyviä kokemuksia nuorten pelaajien kehittymisestä Kokkolassa. Uskomme, että molemmat pelaajat saavat isosti vastuuta Mestiksessä, mikä auttaa heitä tiellään kohti Liigaa, Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen sanoo.

Viime kaudella Kärpistä lainalla pelannut Aleksi Antti-Roiko oli Hermeksen paras pistemies ja yrittää nyt vakiinnuttaa paikkansa Liiga-miehistössä.

Myös Ketterään lainahyökkääjä

Ässien nuori Patrik Juhola siirtyy lainalle Imatralle. Lainapesti on sovittu alustavasti kestäväksi joulutaukoon saakka.

– Juhola on ottanut kesän aikana hyviä kehitysaskeleita pelaajana. Miesten pelit ovat hänelle tärkeä vaihe kehityskaarella Liiga-pelaajaksi ja olemmekin tyytyväisiä, kun saimme asiat sovittua Ketterän kanssa, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kertoo.

19-vuotias Juhola on ollut viime kausina Ässien U20-joukkueen kärkipelaajia. Hyökkääjä on pelannut kourallisen otteluita myös nuorten maajoukkueessa.

Lopettajia ja lähtijöitä

FPS:n kapteenina viime kaudella toiminut Eetu Moberg ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. 28-vuotias hyökkääjä edusti forssalaisia yhteensä kuuden kauden ajan.

Viime kaudella KOOVEEssa kiekkoja torjunut Samu Pakarinen siirtyy puolestaan tryoutille Tšekin kakkossarjassa pelaavan SK Horácká Slavia Třebíčin riveihin.

TUTO kertoi sen sijaan, että koeajalla olleet puolustajat Kasperi Lehtinen ja Elias Virtanen eivät jatka joukkueessa. Turkulaisten riveissä viime kaudet hyökännyt Iivari Miikkulainen siirtyy puolestaan Suomi-sarjan JHT:hen.

Suomi-sarjaan siirtyy myös Hokin Arttu Nevasaari, jonka uusi seura on Laser HT. Lähes kolmesataa peliä Mestiksessä pelannut Sampo Paulaharju siirtyy puolestaan Hermeksestä kakkosdivariseura TuusKiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle