Viisi laukausta, viisi maalia − Patrik Laine nousi NHL:n maalipörssin kärkeen

NHL / Uutinen
Laine sai tuulettaa lauantaina peräti viidesti.
Kuva © Joe Puetz
Winnipeg Jetsin maalinsylkijä Patrik Laine jatkoi huimaa viikkoaan, kun suomalainen iski St. Louis Bluesin verkkoon viisi maalia. Viikon saldoksi Laine kirjautti yhteensä 11 osumaa neljässä ottelussa ja nousi samalla kauden 19. maalillaan NHL:n maalipörssin ykköseksi.

Hidas kauden alku ja vaisu lokakuu ovat muisto vain, kun Laine on saanut tähtäimensä kuntoon. Lokakuun aikana suomalainen onnistui maalinteossa 12 ottelussa vain kolme kertaa, mutta marraskuu on ollut Jets-hyökkääjälle suosiollisempi.

Kun lokakuussa Laineen laukaisuprosentti oli vaivaiset 6,8, on maalitykin sihti ollut tarkempi ja ruuti kuivempaa sen jälkeen, sillä marraskuun peleissä tarkkuus on ollut huima 34,8 %. Bluesia vastaan Laineen osumista neljä tuli tasakentällisin ja yksi ylivoimalla.

Lauantain ottelussa Jets peittosi Bluesin luvuin 8-4. Katso ottelun videokooste tästä.

− Tuntui siltä, että joka kerta kun koskin kiekkoon, se meni maaliin. Ei tällaista tapahdu varmaan heti uudestaan. Täytyi yrittää vaan olla juhlimatta liikaa.

− Jos joku ajattelee, että tämä on helppoa, se ei sitä ole. Tämä oli aika uskomatonta, Laine kertoi ottelun jälkeen.

Suomalaisten asema NHL-pörsseissä on Laineen maalijuhlan myötä erittäin väkevä. Mikko Rantanen johtaa piste- ja syöttöpörssiä (9+27), Laine maalitilastoja ja maalivahtien puolella Pekka Rinteellä on hallussaan sekä päästettyjen maalien keskiarvon (1,66) että torjuntaprosentin (94,4) ykkössija.

» Lähetä palautetta toimitukselle