Viimeiset olympiapaikat ratkaistiin – Tšekki, Ruotsi ja Tanska naisten turnaukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin Sara Grahn pääsee taas olympiajäille.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Viimeiset paikat naisten olympiaturnaukseen on jaettu loppuviikosta pelatussa kolmessa karsintaturnauksessa. Karsintalohkojen voitot ja kisapaikat menivät lopulta Tšekille, Ruotsille ja Tanskalle.

Tšekki ja Ruotsi juhlivat kotiturnauksissaan

Viimeisessä karsintavaiheessa kenties suurin suosikki lohkonsa voittajaksi oli Tšekki, joka lunasti odotukset voittamalla kotikentällään Chomutovissa pelatun turnauksen puhtaalla pelillä. Voitto ratkesi päätöskierroksella sunnuntaina, kun toinen siihen mennessä molemmat ottelunsa voittanut Unkari kaatui 5–1.

Luulajassa pelatussa turnauksessa huomio kiinnittyi vuoden 2019 MM-kisojen päätteeksi 1A-divisioonaan pudonneisiin ja koronapandemian takia peruttujen kisojen vuoksi sinne toistaiseksi jääneisiin Ruotsiin ja Ranskaan. Näiden keskinäinen kohtaaminen sunnuntaina muodostuikin ratkaisevaksi, ja lopulta Ruotsi pääsi juhlimaan olympiapaikkaa voitettuaan ottelun 3–2.

Saksa joutui pettymään

Saksan Füssenissä pelatussa lohkossa nähtiin yllätys heti avausottelussa, kun turnausta emännöinyt ennakkosuosikki Saksa koki 0–3-tappion Itävallalle. Avausottelussaan Italian kaatanut Tanska jatkoi voittokulkuaan kaatamalla myös Itävallan. Kun Saksakin onnistui ottamaan Italialta täydet pisteet, oltiin lohkossa ennen sunnuntain pelejä tilanteessa, jossa lohkoa johtaneen Tanskan lisäksi myös Saksalla ja Itävallalla oli mahdollisuudet lohkovoittoon.

Olympiapaikka ratkesi lopulta sunnuntain ensimmäisessä pelissä, jossa Tanska tuli kahden maalin takaa tasoihin Saksaa vastaan ja varmisti lohkovoittoon tarvitsemansa pisteen ottelun edettyä jatkoajalle. Saksalle voittomaalikilpailun voitto jäi laihaksi lohduksi, ja Tanskassa päästään helmikuussa jännittämään jääkiekkomaajoukkueiden edesottamuksia sekä miesten että naisten turnauksessa, molemmissa ensimmäistä kertaa.

Pekingissä pelataan MM-kisoista tutulla järjestelmällä

Olympiaturnauksessa kaikki karsinnoista kisoihin selvinneet maat sijoitetaan B-lohkoon yhdessä Japanin ja Kiinan kanssa. A-lohkossa puolestaan pelaavat ennakkorankingin viisi parasta joukkuetta, eli Yhdysvallat, Kanada, Suomi, Venäjän olympiakomitea ja Sveitsi, jotka myös selviävät automaattisesti puolivälieriin. Kolme jäljelle jäävää puolivälieräpaikkaa ratkaistaan B-lohkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle