Viimeiset näytönpaikat ennen MM-kotiturnausta – Säteri palaa maalille ja Jokiharju puolustukseen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Leijonilla on edessään viimeinen kenraaliharjoitus ennen 13. toukokuuta käynnistyvää MM-kotiturnausta.
Kuva © Tiia Mahkonen

Isäntämaa nappasi turnauksen avausvoiton lauantaina, kun Ruotsi kaatoi Sveitsin jatkoajan päätteeksi maalein 3–2. Avausottelussa Ruotsi kärsi puolestaan tappion, kun Tšekki voitti maalin erotuksella 2–1.

Suomen turnaus on edennyt tahmeasti, sillä 15 ottelun voittoputki maajoukkuetasolla katkesi Sveitsin viedessä avausottelusta pisteet loppulukemin 3–2 ja Tšekin voittaessa lauantaina 3–1. Maalinteon kanssa kamppailleella Suomella on viimeinen sauma saada lukot auki ennen MM-kotiturnausta.

Ruotsin parhaat pistemiehet turnauksessa ovat olleet Linus Karlsson sekä Henrik Tömmernes, joilla on kasassa kaksi pistettä. Sama pistemäärä löytyy myös Harri Pesosen ja Teemu Hartikaisen tilastoista. Ruotsilla on mahdollisuus nousta kotiturnauksessaan toiselle sijalle, jos Sveitsi ei saa enempää kuin yhden pisteen Tšekkiä vastaan.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi portin olevan vielä auki MM-joukkueeseen. NHL-apuja tai SHL:n finaaleissa pelaavia suomalaisia ei kuitenkaan välttämättä oteta mukaan joukkueeseen, joten useammalla pelaajalla on edessään viimeinen näytönpaikka ennen MM-turnausta.

Arizonasta mukaan tullut Harri Säteri palaa tolppien väliin ja Frans Tuohimaa on Tšekki-ottelun tapaan luukkuvahtina. Marko Anttila tekee tilaa Petrus Palmulle ykkösketjun laidassa ja pitkään samassa KHL-seurassa pelanneet Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen palaavat tutusti samaan ketjuun yhdessä Harri Pesosen kanssa.

Jere Innala nousee takaisin kokoonpanoon Toni Rajalan tapaan. Pakkipareista kaksi ensimmäistä pysyy ennallaan. Kolmas pakkipari on muodossa Mikael Seppälä–Henri Jokiharju ja nelosketjun takana luutivat Niklas Friman sekä Oliwer Kaski.

Leijonien joukkue kello 17 alkavaan Ruotsi-kamppailuun:

Maalilla:
29 Harri Säteri

Varalla:
35 Frans Tuohimaa

1:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 52 Petrus Palmu
55 Atte Ohtamaa (A) – 2 Ville Pokka

2:
82 Harri Pesonen – 65 Sakari Manninen (A) – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

3:
21 Jere Innala – 51 Valtteri Filppula (C) – 40 Joel Armia
50 Mikael Seppälä – 10 Henri Jokiharju

4:
25 Toni Rajala – 91 Juho Lammikko – 61 Markus Nurmi
3 Niklas Friman – 7 Oliwer Kaski

» Lähetä palautetta toimitukselle