Viime kevään aivotärähdys pakottaa Rick Nashin päättämään uransa

MAAJOUKKUE, NHL / Uutinen
Rick Nash nautti maalinteosta.
Kuva © Getty Images
Kokenut maalintekijä Rick Nash joutuu lopettamaan NHL-uransa 16 kauden jälkeen viime keväänä sattuneen aivotärähdyksen jälkioireiden johdosta.

34-vuotias Rich Nash lopettaa uransa 16 kauden jälkeen. Maalintekijänä tunnettu hyökkääjä sai aivotärähdyksen viime maaliskuussa ja on kärsinyt vakavista jälkioireista, jotka estävät uran jatkumisen. Viime kaudella kanadalainen pelasi runkosarjassa 72 ottelua New York Rangersissa ja Boston Bruinsissa tehoin 21+13. Nash pelasi Bruinsin paidassa myös 12 ottelua pudotuspeleissä tehden kolme maalia ja yhteensä viisi tehopistettä. Tällä kaudella hän ei ole pelannut otteluakaan.

- Riski vakavaan aivovammaan on liian suuri, jos Rick palaa vielä kaukaloon, Nashin agentti Joe Resnick kommentoi viestintäpalvelu Twitterissä julkaistussa tiedotteessa

Ontarion Bramptonista kotoisin oleva Nash oli Columbus Blue Jacketsin ykkösvaraus vuonna 2002. Hän teki urallaan pelaamassaan 1060 NHL-ottelussa tehot 437+368 edustaen Blue Jacketsin lisäksi Rangersia ja Bruinsia. Kaudella 2003-04 Nash jakoi parhaan maalintekijän Maurice Richard Trophyn Jarome Iginlan ja Ilja Kovaltšukin kanssa.

Kanadan maajoukkueessa Nash voitti kahdesti olympiakultaa vuosina 2010 ja 2014 sekä maailmanmestaruuden Moskovassa vuonna 2007. Turnauksen loppuottelussa Nash teki kaksi maalia Suomen verkkoon ja hänet palkittiin MM-kisojen arvokkaimpana pelaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle