Viime kevään MM-kisat toivat jättimäisen taloudellisen voiton

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen Jääkiekkoliitto kertoi kevään MM-kisojen olleen menestys.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Suomen Jääkiekkoliitto julkaisi Karjala-turnauksen ohessa tiedotteen, jossa kerrottiin toukokuussa järjestettyjen miesten MM-kisojen tuoton kasvaneen yli 13 miljoonaan euroon.

Jääkiekkoliiton mukaan viime kevään MM-kisat olivat suomalaiselle jääkiekolle menestys sekä urheilullisesti että taloudellisesti.

– Lopputulos oli kaikilla mittareilla erinomainen. Kisojen järjestelyt keräsivät laajalti kiitosta, finaali huipentui Leijonien maailmanmestaruuteen ja myös taloudellisesti kisat tekivät ennätystuloksen: tiukan kulukurin ja loistavasti sujuneen VIP-, kumppani- ja lipunmyynnin ansiosta MM-kisojen tuotto kohosi peräti 13,9 miljoonaan euroon, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsi.

Korona ja maailmanpoliittinen tilanne toivat järjestelyihin omat haasteensa ja osin tämän vuoksi taloudellinen tulos ennustettiin reippaasti alakanttiin.

– Meidät yllätti se, kuinka paljon lippuja meni kaupaksi juuri kisojen alla ja niiden aikana – tähän vaikutti merkittävästi muun muassa kotijoukkueen loistava menestys. Yhteensä lippuja myyntiin 379 720 kappaletta, joista 279 924 Tampereelle, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi.

Tiedotteen mukaan taloudelliseen menestykseen auttoivat tiukka kulukuri, joka piti loppuun asti sekä lopulliset kustannukset, jotka olivat merkittävästi budjetoitua pienemmät.

Liitto kertoi, että kokonaisuudessaan MM-kisojen kulut olivat 22 685 613 euroa ja tuotot 36 586 029 euroa.

Kisojen taloudelliset vaikutukset kisakaupungeille Tampereelle ja Helsingille olivat myös merkittävät. Suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olleen 115,6 miljoonaa euroa, ja näistä 86,7 miljoonaa kohdistui Tampereen alueelle. Tapahtuman epäsuorat taloudelliset vaikutukset olivat 144,5–202,3 miljoonaa euroa.

Ensi kevään MM-kisojen isännyys on jaettu Suomen ja Latvian kesken. Jääkiekkoliitto kertoo tämän laskevan tuotto-odotuksia mutta myös pienentävän kustannuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle