Viime kauden Stanley Cup -voittajavalmentaja ehdolla NHL:n Jack Adams -palkinnon saajaksi − Cooper ja Berube täydentävät kolmikon

NHL / Uutinen
Barry Trotz nosteli Stanley Cupia Washington Capitalsin päävalmentajana.
Kuva © Getty Images

Viime kaudella Washington Capitalsin Stanley Cup -voittoon johdattanut nykyinen New York Islanders -käskijä Barry Trotz, Tampa Bay Lightningin runkosarjan voittoon vienyt Jon Cooper sekä St. Louis Bluesin päävalmentajaksi kesken kauden noussut Graig Berube ovat ehdolla NHL:n parhaan valmentajan Jack Adams -palkinnon voittajaksi.

Trotz onnistui Islandersin peräsimessä saamaan aikaan yhden NHL:n historian parhaista parannuksista, mitä tulee runkosarjan pistemenestykseen. Islanders sijoittui runkosarjan viidenneksi ja paransi viime kauden runkosarjasta huimat 23 pistettä. 104 kerättyä pistettä on seurahistorian korkein sitten kauden 1983-84.

Cooper valmensi Tampa Bay Lightningin seuran ensimmäiseen itäisen konferenssin voittoon koko runkosarjan voittajana. Floridalaisjoukkue oli 27 pistettä edellä seuraavia joukkueita Calgary Flamesia ja Boston Bruinsia, mikä on NHL:n historian neljänneksi suurin erotus ykkösen ja kakkosen välillä.Lightning oli myös ensimmäinen joukkue, jolla oli saman runkosarjakauden aikana sekä 30 koti- että vierasvoittoa.

Blues-päävalmentaja Berube nousi pestiinsä marraskuussa, jolloin hän korvasi Mike Yeon. Joukkue oli tuolloin sarjataulukon viimeisenä, mutta onnistui nousemaan helmikuuhun mennessä pudotuspelijoukueeksi. Välille mahtui muun muassa 11 ottelun voittoputki. 

» Lähetä palautetta toimitukselle