Viileä sää on kenttämestarin paras kaveri Pitsiturnauksessa

LIIGA / Uutinen
Kuvituskuva.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kiekkokauden perinteisesti käynnistävä Pitsiturnaus on startannut Raumalla. Kesällä pelattavissa jääkiekko-otteluissa jään kunto muodostuu aina omaksi haasteekseen, kun muun muassa voimakas sumukerros riivaa pelaajia ja katsojia useaan otteeseen.

Tämä on tuttu ongelma myös raumalaiselle liikuntapaikkojen hoitajalle Mikko Raannalle, joka tunnistaa ongelman useammasta Pitsiturnauksesta.

Tänä vuonna tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole nähty, ainakaan vielä.

− Onneksi sää on melko viileä, Raanta toteaa.

Raumalla kaukalon lievä eristäminen on haasteellisempaa avonaisten sisäänkäyntien vuoksi. Useissa halleissa kesällä pidetäänkin katsomosisäänkäynnit suljettuina, jotta lämmin ilma ei pääse niin herkästi kaukaloon.

Jään lämpötilaa seurataan ja säädetään tietokoneen välityksellä.
Kuva © Jere Korkalainen

Jäänhuollon tehtäviin kuuluu muutakin kuin pelkkä jään ajaminen otteluiden välillä. Lämpötiloja seurataankin tiiviiisti tietotekniikan avulla. Jään alla olevassa betonissa on asennettuna anturit, jotka kertovat jatkuvasti lämpötilan, mitä kautta jään lämpötilaa säädellään.

Haluttua lämpötilaa pystytään helposti säätämään tietokoneen avulla.

Alkulohko viedään läpi tiiviillä aikataululla, jonka jälkeen on noin tunnin tauko. Sen jälkeen vuorossa ovat välierät ja loppuottelu.

− Silloin on hyvä väli jäähdyttää kenttää, Raanta kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle