Viikingit saapuvat valloittamaan Espanjan − Ruotsin jääkiekkoliiton projekti toimi jo Kiinassa 16 vuotta sitten

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsin jääkiekkoliitto haluaa auttaa espanjalaista jääkiekkoa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Opiskelijajoukkue Nordic Vikingsin tarkoituksena on kehittää espanjalaista jääkiekkoa.

Ruotsin jääkiekkoliitto lähettää opiskelijoista kootun Nordic Vikings -joukkueen pelaamaan Espanjan pääsarjaa. Joukkueen pelaajat opiskelevat Espanjassa kauden ajan ja heidän kotiareenansa sijaitsee Madridin alueella.

Projektin tarkoituksena on kehittää espanjalaista jääkiekkoa. Espanjan pääsarja muutti ulkomaalaiskiintiösääntöään ruotsalaisjoukkueen tulon myötä. Nordic Vikings ei tule osallistumaan mahdollisiin sarjan pudotuspeleihin.

− Olen erittäin innoissani aloittamassa tätä projektia espanjalaisen jääkiekon parissa maassa, jossa on paljon kehittymisen varaa urheilun saralla, Nordic Vikingsin seurapresidentti Per-Erik Holmström sanoi tiedotteessa.

Nordic Vikingsillä oli projekti jo Kiinassa kaudella 2005−06, jolloin joukkue pelasi maan pääsarjassa samanlaisessa tarkoituksessa kuin nyt Espanjassa.

− He ovat samanlaisessa tilanteessa kuin Kiina 2005. Haluamme luoda kiinnostusta espanjalaisten kannattajien keskuudessa ja toimia yhteistyössä Espanjan sarjan kanssa kehittääksemme jääkiekkoa, jotta se voisi kehittyä ja ottaa harppauksen eteenpäin tulevina vuosina, Holmström jatkoi.

Ruotsin ja Espanjan yhteistyön on ajateltu kestävän useamman vuoden ajan ja on mahdollista, että ruotsalaispelaajia liittyy jossain vaiheessa espanjalaisjoukkueiden riveihin. Espanjan pääsarjassa kiekkoilee alkavalla kaudella yhteensä kahdeksan joukkuetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle