Video: Vääryys Mestiksessä, loppuminuuttien tasoitusmaali ei ollut maali – "Virhe oli minun"

MESTIS / Uutinen
Peliitat menetti tärkeän johtoaseman ottelun loppuminuuteilla videotarkastusvirheen takia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
LeKi kaatoi Peliitat voittolaukauskisan jälkeen 5-4-numeroin perjantain kierroksella. Ottelun puheenaiheeksi nousi kuitenkin kyseenalaisesti syntynyt LeKin 4-4-tasoitusosuma, joka todettiin ottelun jälkeen väärin tuomituksi.

LeKi nousi Peliittoja vastaan viitisen minuuttia ennen päätössummeria kahden maalin takaa tasoihin. Niko Lahtisen iskemä 4-4-osumaa käytiin tarkistelemassa videoiltakin ja maali hyväksyttiin. Videotarkastus kesti epätavallisen kauan.

Kamppailun jälkeen kuitenkin otteluvalvoja Tomi Pekkonen totesi, ettei maalia olisi pitänyt hyväksyä. Pekkonen otti tilanteesta vastuun omille niskoilleen.

– Puhtaasti otteluvalvojan eli minun virheeni. Kiekko ei käynyt siinä tilanteessa maalissa, Pekkonen kommentoi Jatkoajalle.

− Minä katsoin videota ja sanoin päätuomarille, että oli maali. Siinä hankaloitti toimintaa se, että peli jatkui niin kauan tilanteen jälkeen. Tilannetta piti sitten hakea nauhalta. Sen takia tarkastuksessa kesti niin kauan ja sen takia osa mahdollisista kuvakulmista jäi käyttämättä. Siinä oli vähän teknistä haastettakin. Mutta virhe oli minun, se on selvää.

− Näin tilanteen myöhemmin muista kuvakulmista. Olen käynyt asian läpi kotijoukkueen kanssa ja mielestäni olemme lyöneet tästä niin sanotusti kirjan kiinni. Tiedotin myös liittoa virheestäni. Inhimillinen virhe tietysti, mutta eihän tällaista saisi tapahtua, Pekkonen päätti.

Mestiksen syksyä hallinnut LeKi otti ottelun voiton voittolaukauskisan jälkeen ja johtaa sarjaa. Peliitat kamppailee putoamista vastaan erittäin tasaisessa pohjakolmikossa, jossa sen alapuolella ovat Koovee ja IPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle