Video: Dallas Starsilta uskomaton loppukiri viimeisillä sekunneilla – Jani Hakanpää voittomaalin tekijänä

NHL / Uutinen
Jani Hakanpään kauden avausmaali tuli mukavaan paikkaan.
Kuva © Getty Images
Dallas Stars iski kaksi maalia aivan kolmannen erän loppuun ja käänsi ottelun Nashville Predatorsia vastaan voitokseen.

Nashville Predators lähti lauantai-illan kotiottelussaan Dallas Starsia vastaan kolmanteen erään 2–0-johdossa. Starsin Jevgeni Dadonov toi Esa Lindellin ja Roope Hintzin syötöistä vieraat maalin päähän ennen kolmannen erän puoltaväliä.

Predatorsin maalin johto kesti aivan erän loppuhetkille ja Stars korvasi maalivahtinsa Scott Wedgewoodin kuudennella kenttäpelaajalla tasoitusta hakiessaan. Craig Smith onnistuikin tasoittamaan ottelun vain 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Myöhäisen tasoituksen jälkeen jatkoaika näytti varmalta, mutta Stars sai vielä kiekon hyökkäysalueelle ja lopulta Jani Hakanpää lämäsi 3–2-voittomaalin ohi Predators-maalia vartioineen Juuse Saroksen. Edellisestä maalista oli kulunut vain yhdeksän sekuntia ja varsinaista peliaikaa oli jäljellä neljä sekuntia. Maali oli Hakanpäälle kauden ensimmäinen.

Kyseessä on ensimmäinen kerta NHL:n runkosarjassa kun sama joukkue tekee tasoitus- ja johtomaalit näin myöhään. Edellinen ennätys oli lokakuulta 1995 ja asialla oli tuolloinkin Dallas Stars. Mike Modano tasoitti tuolloin ottelun Boston Bruinsia vastaan 16 sekuntia ennen loppua ja Guy Carbonneau teki voittomaalin viisi sekuntia ennen päätössummeria.

Muokattu klo 0.49: Lisätty tieto ennätyksellisyydestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle