Vezina-voittaja Vasilevskille pitkä ja muhkea jatkosopimus − nousee NHL:n rahakkaimpien maalivahtien joukkoon

NHL / Uutinen
Andrei Vasilevski on noussut NHL:n kärkivahtien joukkoon.
Kuva © Getty Images
Venäläisvahti Andrei Vasilevski on solminut Tampa Bay Lightningin kanssa kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Kaudesta 2014−15 lähtien Tampa Bay Lightningin organisaatiossa pelannut maalivahti Andrei Vasilevski, 25, jatkaa joukkueen riveissä kahdeksan vuoden sopimuksella. Sen arvo on yhteensä 76 miljoonaa dollaria, eli venäläinen tienaa yhden kauden aikana keskimäärin 9,5 miljoonaa dollaria.

Vasilevskin nykyinen sopimus kestää vielä tulevan kauden, ja sen keskimääräinen kausipalkkio on 3,5 miljoonaa dollaria. Lightning-vahdin ansioihin tulee siis merkittävä palkankorotus, mikä tekee Vasilevskista kaudella 2020−21 kolmanneksi parhaiten palkatun maalivahdin. Ainoastaan Carey Pricen ja Sergei Bobrovskin keskimääräiset kausiansiot ovat tuolloin Vasilevskia suuremmat.

Lightning varasi Vasilevskin ensimmäisellä kierroksella vuoden 2012 varaustilaisuudessa. Sen jälkeen venäläinen on pelannut NHL:ssä kolme vähintään 50 ottelun runkosarjaa ja vakiinnuttanut paikkansa Lightningin ykkösmaalivahtina. Viime kauden päätteeksi Vasilevski voitti NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn.

− Andrei on organisaatioon liittymisensä jälkeen osoittanut työmoraalia ja ammattimaisuutta, johon kukaan muu ei ole kyennyt vastaamaan, Lightning-GM Julien BriseBois kertoi joukkueen verkkosivuilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle