Veteraanipuolustaja Jyri Marttisen ura jatkuu Romaniassa – joukkueen muista suomalaisista löytyi mielenkiintoinen tieto

Muut Sarjat / Uutinen
Jyri Marttinen tuli tutuksi etenkin Ässistä.
Konkaripuolustaja Jyri Marttinen liittyy neljän muun suomalaisen seuraksi romanialaisjoukkueeseen.

Puolustaja Jyri Marttisen pitkä kiekkoura jatkuu romanialaisessa Gyergyói HK:ssa. Joukkue pelaa Unkarin ja Romanian yhteisessä sarjassa Erste Ligassa, jota se tällä hetkellä johtaa.

40-vuotias Marttinen pelasi alkukauden II-divisioonassa laukaalaisessa Gladiators HT:ssa. Kahdeksassa ottelussa Marttinen teki 17 tehopistettä.

Marttinen voitti Ässissä Suomen mestaruuden vuonna 2013 ja MM-hopean vuonna 2014. Viimeisen kahden kauden aikana hän pelannut II-divisioonan lisäksi Slovakiassa, Puolassa ja Ranskan kakkostasolla.

Marttinen saa Gyergyóissa joukkuetovereikseen Rasmus RinteenMatias HaarasenJimi Jalosen ja Santeri Saaren. Lisäksi joukkueen valmennuksesta löytyy maalivahtivalmentaja Jukka Kontsas.

Maalivahti Rinteen ja puolustaja Haarasen kohdalta löytyi mielenkiintoinen tieto, sillä tilastosivu EliteProspectsin mukaan kumpikin on saanut Romanian kansalaisuuden.

IIHF:n sääntöjen mukaan Rinteen pitää pelata Romaniassa neljä vuotta ennen kuin hän on kelpoinen maan edustamiseen MM-kisoissa, Haarasen puolestaan kaksi. Kumpikin siirtyi seuraan vuonna 2021.

Rinteen odotusaika on pidempi, sillä hän on edustanut urallaan Suomea virallisessa arvoturnauksessa. Tämä tapahtui alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2008.

» Lähetä palautetta toimitukselle