Venla Hovin valmennusura jatkuu maineikkaassa yliopistossa

Suomi-sarja / Uutinen
Hovi valmensi viimeisimpänä PHF:n Metropolitan Rivetersiä.
Kuva © Getty Images
Entisen huippupelaajan Venla Hovin valmennustaival vie hänet seuraavaksi Harvardin naisten yliopistojoukkueen apuvalmentajaksi.

Venla Hovi ottaa seuraavan askeleen valmentajaurallaan ja siirtyy Harvadin yliopiston naisten joukkueen apuvalmentajaksi. Viime kaudella entinen huippuhyökkääjä valmensi Metropolitan Rivetersiä PHF-sarjassa. Sarja kuopattiin sittemmin, kun se sulautui uuteen PWHL-sarjaan kauppojen myötä.

Harvard on yksi maailman arvostetuimmista yliopistoista. Monien muiden tavoin muun muassa talouslehti Forbes on listannut sen maailman parhaiden yliopistojen joukkoon.

36-vuotias Hovi lopetti oman pelaajauransa vuonna 2019, jolloin hän pelasi seurajoukkuetasolla Kanadassa ja edusti Naisleijonia MM-kotiturnauksessa. Valmennuskokemusta Hovi on PHF:n lisäksi ehtinyt kerryttää muun muassa Manitoban yliopistosta, jossa hän myös pelasi uransa varrella.

Hovin palkintokaapista löytyvät niin kaksi olympiapronssia, yksi MM-hopea kuin kolme MM-pronssiakin. Lisäksi hän on voittanut kaksi seurajoukkuemestaruutta Pohjois-Amerikassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle