Venäläismedia: IIHF:n kunniapuheenjohtaja René Fasel sai Venäjän kansalaisuuden

MAAJOUKKUE / Uutinen
René Fasel tunnetaan Vladimir Putinin erittäin hyvänä ystävänä.
Kuva © Getty Images

IIHF:n puheenjohtajana vuosina 1994–2021 toiminut René Fasel on venäläisen Interfaxin mukaan nykyään virallisesti myös Venäjän kansalainen.

Sveitsiläissyntyinen Fasel, 73, on jo usean vuoden ajan tullut tunnetuksi erittäin lämpimistä suhteistaan Venäjään ja Vladimir Putiniin. Fasel on edelleen IIHF:n kunniapuheenjohtaja.

Fasel on ihaillut avoimesti Venäjää ja venäläisyyttä. Myös Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyksen jälkeen Fasel on pysynyt myötämielisenä Venäjää kohtaan. Fasel on myös paheksunut IIHF:n päätöstä hyllyttää Venäjä sen turnauksista sodan takia.

Vuonna 2011 silloinen Venäjän presidentti Dmitri Medvedev myönsi Faselille Ystävyyden kunniamerkin. Suomalaisista saman merkin ovat saaneet muun muassa Paavo LipponenEero Heinäluoma ja Tuomas Sammelvuo.

Interfaxin mukaan Faselilla on nykyään liiketoimia Venäjällä, sillä hän on ryhtynyt venäläisen omenantuottajan pääomistajaksi. Fasel omistaa 54 prosenttia yrityksestä, ja loput 46 prosenttia kuuluvat yritykselle, jonka omistaa Gennadi Timtšenko.

» Lähetä palautetta toimitukselle