Venäjän tuomio dopingrikkeistä lyheni – maa ei saa käyttää kansallistunnuksiaan tulevissa jääkiekon aikuisten MM-kisoissa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Venäjän tunnuksia ei nähdä seuraavien vuosien urheilutapahtumissa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin CAS on lyhentänyt Venäjän kilpailukieltoa urheilutapahtumista kahteen vuoteen. Aiempi tuomio oli neljän vuoden mittainen.

Venäjä sai tuomionsa kansainväliseltä antidopingtoimikunnalta valtiojohtoisesta dopingohjelmasta, johon kuului myös dopingnäytteiden manipulointi.                                                                                              

− Rangaistus on tarpeen, jotta kulttuuri maassa muuttuisi, ja seuraava sukupolvi pystyisi toimimaan puhtaan urheilun sääntöjä noudattaen, päätöksessä perustellaan.

Venäläiset eivät saa pitää esillä maatunnuksia seuraavan kahden vuoden aikana pidettävissä kansainvälisissä urheilutapahtumissa. Samalla Venäjä ei saa toimia isäntänä tapahtumissa.

Puhtautensa osoittavat venäläiset urheilijat voivat edelleen osallistua tapahtumiin ilman maatunnuksia. Venäjän panna päättyy joulukuussa 2022, jota ennen ohjelmassa ovat muun muassa kahdet jääkiekon MM-kisat sekä Pekingissä järjestettävät talviolympialaiset. 

Venäjän kiekkoliiton tiedotteen mukaan maa saa kilpailla vuosien 2021 ja 2022 MM-kisoissa paidoissa, joissa on Venäjän värit, ja maan nimi saa olla paidoissa. Venäjän lippu ei ole esillä, ja maan kansallislaulua ei soiteta. Päätöksellä ei ole vaikutusta 20- ja 18-vuotiaiden kilpailuihin.

Uutista päivitetty 18.24 Venäjän kiekkoliiton tiedotteen pohjalta 

» Lähetä palautetta toimitukselle