Venäjä pommitti huippuvahdin vaihtoon, Slovakia taisteli Sveitsin nurin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Spencer Knight kuuluu kiistatta kisojen nimekkäimpien vahtien joukkoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Slovakia ja Sveitsi aloittivat kisaurakan niukkamaalisella väännöllä. Myöhemmin Venäjä tulitti Yhdysvallat nurin.

Yksi maali riitti kärsivälliselle Slovakialle

Kisojen avausottelussa kohtasivat Slovakia ja Sveitsi. Varhainen kellonaika ja hankala valmistautumisjakso tuntuivat sävyttävän koitosta, sillä kummankin ryhmän pelaamisessa riitti parantamisen varaa. Slovakia oli lievästi niskan päällä vauhdikkaan, mutta sekavan oloisen koitoksen alkupuolella. Suurin syy tähän oli Sveitsin runsas jäähyily.

− Ensimmäisen erän jäähyily vei meiltä liikaa energiaa, myönsi Sveitsin päävalmentaja Marco Bayer.

Jäähysuman tasaannuttua Sveitsi käänsi tasaviisikoin peliä selvästi hallintaansa, selvät maalipaikat jäivät kuitenkin punapaidoiltakin vähiin Slovakian puolustaessa koruttoman maltillisesti. Ottelun ainoa maali nähtiin vasta viitisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua: Slovakia hyödynsi tylysti yhden harvoista mahdollisuuksistaan, kun Roman Faith sai vastahyökkäyksen päätteeksi lapioida voitto-osuman vapaasti sisään Sveitsin maalin edustalta.

Loppuhetkillä Slovakian suurimmaksi sankariksi nousi vahvasti läpi ottelun esiintynyt maalivahti Simon Latkoczy, joka venyi unelmatorjuntoihin Sveitsin kahden perättäisen ylivoimapelin aikana.

− Joukkue auttoi minua tänään, Latkoczy kehui.

Venäjän toinen erä liikaa

B-lohkon huippuottelussa kohtasivat Venäjä ja Yhdysvallat. Ottelu näytti ratkeavan toisessa erässä, kun Venäjä tulitti kolmella osumalla Spencer Knightin vaihtoon. Tuossa kohtaa peli oli 4–1. Erityisesti neljäs maali voidaan laittaa suoraan huippulupauksen piikkiin, kun hänen syöttönsä lipesi suoraan Ilja Safonovin lapaan, jolla oli helppo työ iskeä kiekko verkkoon.

Yhdysvallat onnistui kuitenkin nousemaan vielä maalin päähän, mutta Jegor Tšinahovin osuma tyhjään maaliin katkaisi Yhdysvaltojen rypistelyn.

5–3-voittoon päättyneessä ottelussa Venäjän hahmo oli Vasili Ponomarjov, joka iski ottelussa kaksi maalia.