Venäjä jyräsi Suomen yli

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mihail Grigorenko oli toinen kaksi tehopistettä keränneistä venäläispelaajista.
Kuva © Saana Hakala
Pietarin jalkapallostadionilla pelattu Euro Hockey Tourin ottelu ei tarjonnut suomalaisille ilonaihetta. Venäjän vahva toinen erä takasi isännille 5-0-voiton. Maalinteossa onnistuivat erityisesti puolustajat.

Suomen osalta koko turnausta kuvannut epätasaisuus oli läsnä myös Venäjä-ottelussa. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen toinen erä romahdutti mielialan, ja Venäjälle kirjattiin ottelusta selvä voitto. Venäjä on pitänyt Suomen nollilla kauden molemmissa kohtaamisissa.

Suomi pääsi ylivoimalle jo ottelun avausminuutilla, mutta leijonamiehistö ei onnistunut ohittamaan Ilja Šestjorkinia. Venäjä sai hieman enemmän otetta erän edetessä, mutta Joni Ortio sai kiitettävästi apua myös omilta kenttäpelaajilta.

Venäjä meni johtoon avauserän viimeisellä minuutilla, kun hävittyjen kaksinkamppailuiden jälkeen Mihail Grigorenko antoi rystysyötön, josta Kirill Kaprizovilla oli kohtuullisen helppo viimeistellä avausmaali.

Toisessa erässä Venäjä onnistui ylivoimalla. Vain kymmenen sekuntia rangaistuksen jälkeen Vasili Tokranov pääsi lataamaan vastakiekkoon 2-0-osuman.

Muutenkin toisessa erässä Venäjä paransi tahtiaan ensimmäiseen verrattuna, ja Suomi olikin erityisesti erän alkupuolella suurissa vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan. Myös erän toinen Venäjän ylivoima päättyi maaliin Nikita Nesterovin onnistuttua siniviivalta. Heti erän puolivälin jälkeen Venäjä teki jo neljännen maalinsa, kun Vladislav Gavrikov nousi takatolpalle, jonne Aleksandr Barabanovin syöttö löysi.

Kolmannessa erässä ei todellista taistelua enää noussut esiin. Grigorenko onnistui maalinteossa kääntölaukauksella.

Venäjälle ottelun voitto toi samalla myös turnauksen voiton. Isännät keräsivät turnauksesta kahdeksan pistettä. Suomi ja aiemmin päivällä Tšekin voittanut Ruotsi päätyivät neljään pisteeseen, ja kakkossija meni Leijonille keskinäisen ottelun perusteella. Tšekki jäi jumboksi kahdella pisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle