Vegas Golden Knightsin venäläishyökkääjälle 20 ottelun pelikielto − syynä dopingrikkomus

NHL / Uutinen
Golden Knights joutuu tulemaan pitkään toimeen ilman Zykovia.
Kuva © Getty Images
Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Valentin Zykov on saanut 20 ottelun pelikiellon NHL:ään rikottuaan sarjan pelaajayhdistyksen suoritusta parantavien aineiden säännöstöä.

Valentin Zykoville on tuomittu 20 ottelun pelikielto tämän rikottua NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen säätämiä sääntöjä koskien suoritusta parantavien aineiden, eli yleisnimikkeellä dopingaineiden, käyttöä.

Golden Knights -hyökkääjä saa tekonsa myötä lähetteen pelaajayhdistyksen ylläpitämään hoito-ohjelmaan arviointia sekä mahdollista hoitoa varten.

Seura sanoi tiedotteessaan valvovansa pelaajiensa ruokavaliota ja mahdollisten ravintolisien käyttä. Golden Knightsin mukaan Zykov käytti tietoisesti kiellettyjä aineita ja seura tukee pelaajayhdistyksen sääntöjä sekä päätöstä Zykovin tilanteesta.

The Athleticin toimittaja Jesse Granger kertoi Twitterissä, että Zykov kertoi käyttäneensä kiellettyjä aineita vahingossa. Toisaalta Golden Knightsin jääkiekkotoimintojen presidentti George McPhee oli kertonut Grangerille, että Zykov on kertonut tietoisesti käyttäneensä kiellettyjä aineita jo neljä vuotta.

Zykov on pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua NHL:ssä ja tehnyt tehot 0+2.

Juttua muokattu: 17.10.2019, kello 22.15: Lisätty Athletic-toimittaja Grangerin twiitti ja sen tuomat lisätiedot.

» Lähetä palautetta toimitukselle