Vastustajaa vakavasti vahingoittanut Mark Scheifele neljän pelin huilille – "On selvää, että hänen tarkoituksensa oli taklata väkivaltaisesti"

NHL / Uutinen
Mark Scheifelen taklaus tuotti Jake Evansille aivovamman.
Kuva © Getty Images

NHL:n kurinpitoryhmä rankaisi Winnipeg Jetsin Mark Scheifelea neljän ottelun pelikiellolla tämän sääntöjenvastaisesta taklauksesta. Montreal Canadiensin Jake Evans kärsii aivovammasta Scheifelen taklattua häntä keskiviikon ottelun loppuhetkillä.

Vauhdikkaasti irtokiekkoon kiitänyt Evans sinetöi Canadiensin avausvoiton pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjassa toimittaen kiekon tyhjään maaliin. Läpi kentän vauhtia kerännyt Scheifele tuli tilanteeseen myöhässä ja kolasi Evansin tajuttomaksi jään pintaan.

Jets-hyökkääjä sai tilanteessa pelirangaistuksen ryntäämisestä. Torstain kuulemisessaan Scheifele oli perustellut kovaa vauhtiaan yrityksellä estää maalin syntyminen. Kurinpitopäätöksessä todetaan kuitenkin hänen tulleen tilanteeseen liiallisella vauhdilla ja käyttäneen tarpeetonta voimaa taklauksessa, joka osui Evansia myös päähän.

– Scheifelen päätös olla pelaamatta kiekkoa kertoo, että hän luovutti maalinteon estämisen suhteen. Kyseessä ei ole pelkkä törmäys kahden samassa tilassa olevan pelaajan välillä, vaan on selvää, että hänen tarkoituksensa oli taklata vastustajaa väkivaltaisesti, kurinpitoryhmän päätöksessä linjataan.

Katso kurinpitoryhmän päätöksen perustelut kokonaisuudessaan videolta.

Jake Evans on aivovamman seurauksena toistaiseksi sivussa peleistä. Canadiens johtaa perjantaina jatkuvaa ottelusarjaa voitoin 1–0.

» Lähetä palautetta toimitukselle