Varakomissaari Bill Daly: Päätös NHL:n varaustilaisuuden ajankohdasta syntynee lähiviikkojen aikana

NHL / Uutinen
NHL:n varaustilaisuus saatetaan pitää jo ennen kuin kausi saadaan päätökseen.
Kuva © Getty Images
NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi The Athleticin haastattelussa, että päätös jokavuotisen varaustilaisuuden ajankohdasta tehtäneen lähiviikkojen aikana.

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi The Athletic -toimittaja Pierre LeBrunin haastattelussa, että päätös NHL:n varaustilaisuuden ajankohdasta syntyy mahdollisesti tulevien viikkojen aikana. Varaustilaisuus on yleensä pidetty Stanley Cupin jakamisen jälkeen juhannuksen tienoilla, mutta poikkeusolot ovat laittaneet NHL:n suunnittelupöydän ääreen.

− Varaustilaisuuden ajankohta on yksi monista asioista, joiden parissa työskentelemme. Keskustelemme siitä joukkueiden kanssa yksityiskohtaisesti. Haluamme ymmärtää heidän huolenaiheensa, haluamme ymmärtää edut ja haitat. Tässä ei siis ole meidän osaltamme kiire, Daly sanoi.

− Kun saamme prosessin päätökseen, teemme ratkaisumme. Emme kuitenkaan ole vielä siinä pisteessä. Odotan tietysti, että päätös on tehtävä tulevien viikkojen aikana, todennäköisesti ensi viikolla. Asiat eivät ole kuitenkaan välittömän lähellä, hän jatkoi.

Varaustilaisuuteen ja etenkin varausjärjestyksen määrittävään varauslottoon liittyy paljon erilaisia asioita. Varauslotossa merkittävämpänä asiana pidetään sitä, miten runkosarjan sijoitukset määritellään. Tällä hetkellä Detroit Red Wingsillä on parhaat todennäköisyydet saada koko varaustilaisuuden ensimmäinen varausvuoro itselleen.

Keskustelua aiheuttavat myös ehdolliset varausvuorot, joita joukkueet ovat kaupanneet siirtotakarajalla. Joukkue A on saattanut esimerkiksi kaupata ehdollisen kolmoskierroksen varausvuoron joukkueeseen B vaihdossa johonkin pelaajaan. Kyseisestä varausvuorosta voi tulla toisen kierroksen varausvuoro, mikäli joukkue A pääsee pudotuspelien toiselle kierrokselle.

NHL:n varaustilaisuuden kärkinimi on kanadalainen Alexis Lafrenière. Suomalaishyökkääjä Anton Lundell varattaneen myös lähtökohtaisesti ensimmäisen kierroksen alkupuolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle