Valtteri Kemiläinen palaa Liigaan – Tapparalle joukko sopimuksia

LIIGA / Uutinen
Olympiakultaa talvella juhlinut Kemiläinen palaa Tampereelle ja Tapparaan.
Liiga-mestari Tappara julkaisi kerralla ison liudan sopimuksia.

Nimekkäin uusista pelaajasopimuksista on varmasti 30-vuotias huippupuolustaja Valtteri Kemiläinen, joka pelasi päättyneen kauden KHL:ssä Vitjazissa sekä SHL:ssä Rögle BK:ssa. Diskos-kasvatti Kemiläinen palaa Tapparaan vuoden poissaolon jälkeen. 

Vuoden jatkosopimuksen Tapparan kanssa teki Veli-Matti Savinainen. Päättyneellä kaudella Jokereissa KHL:ssä kautensa aloittanut ja Tapparaan kesken kauden siirtynyt kokenut Savinainen oli isossa roolissa Tapparan mestaruusjoukkueessa ja viimeisteli 15 pudotuspeliottelussa tehot 8+2=10. 

Uusina niminä Tappara-paidan päälleen vetävät hyökkääjät Tyler Kelleher ja Philip Granath sekä puolustaja Antti Virtanen. Yhdysvaltalainen Kelleher pelasi päättyneellä kaudella SHL:ään takaisin nousseessa HV-71:ssä sekä SHL:ssä Röglessä. Kelleherillä oli iso rooli nousukarsinnoissa ja hän teki jönköpingiläisille 15 ottelussa yhtä monta tehopistettä (8+7). 

Norjalainen Granath pelasi viime kaudella Röglen SHL-joukkueessa sekä seuran U20-junioreissa. 

— Philip on luisteluvoimainen ja energinen pelaaja, jonka työteliäs ja taisteleva luonne sopii hyvin Tapparan arvoihin, luonnehti Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola Granathia. 

24-vuotias Virtanen on puolestaan pelannut neljä edellistä kautta Alaska-Fairbanksin yliopistossa NCAA:ssa. Suomessa Kittilän KiPSin kasvatti on edustanut junioritasolla Kärppiä. Sopimus on aluksi voimassa 30. syyskuuta asti. 

Omista junioreista Tappara teki sopimukset Oskar Luodon ja Arttu Kärjen kanssa. Myös 18-vuotias Kasper Kulonummi siirtyy kirvesrintoihin Jokerien organisaatiosta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle