Valtteri Filppulan ura jatkuu Sveitsin pääsarjassa

Muut Sarjat / Uutinen
Filppula jättää Pohjois-Amerikan kaukalot.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Hyökkääjän uusi seura on Geneve-Servette. Sopimus kattaa ensi kauden.

Valtteri FIlppula, 37, jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen ja siirtyy Sveitsin pääsarjajoukkue Geneve-Servetten riveihin. Hyökkääjä ehti pelata mittavalla NHL-urallaan 1056 runkosarjaottelua, joissa hän teki 530 tehopistettä. Viimeisillä NHL-kausillaan hän edusti Detroit Red Wingsiä − seuraa, joka varasi hänet 2002 varaustilaisuuden kolmannella kierroksella.

− Valtteri oli heti kiinnostunut projektistamme, kun lähestyimme häntä. Hän on juuri sellainen pelaaja kuin mitä tarvitsemme. Hän pystyy pelaamaan useassa eri tilanteessa. Hän on loistava ylivoimalla sekä alivoimalla ja hän on myös voittajatyyppi, sanoi Geneve-Servetten urheilujohtaja Marc Gautschi tiedotteessa.

Filppula voitti urallaan kertaalleen Stanley Cupin keväällä 2008 juuri Red Wingsin riveissä. Hän edusti urallaan myös Tampa Bay Lightningia, Philadelphia Flyersia ja New York Islandersia.

Maajoukkueessa Filppula on esiintynyt yksissä olympialaisissa ja kaksissa MM-kisoissa. Hänen palkintokaapistaan löytyvät niin olympiapronssi kuin kaksi U20 MM-pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle