Valmentajajytky: Jonne Virtanen on TUTOn uusi päävalmentaja

MESTIS / Uutinen
Jonne Virtanen siirtyy Kaarinasta Kupittaalle.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO julkisti Jonne Virtasen päävalmentajasopimuksen.

Mestis-seura TUTO on nimennyt Jonne Virtasen uudeksi päävalmentajakseen. Virtasen sopimus on yhden kauden pituinen, mutta seuralla on optio myös kahdesta seuraavasta kaudesta.

Virtanen korvaa tehtävässä Hermanni Vidmanin. Turkulaisjoukkue putosi puolivälierissä Kiekko-Espoolle.

– Valmennusfilosofiani tärkeimpänä teemana on intohimo. Seuran ja sarjan tärkeänä tehtävänä on kasvattaa pelaajia valmiimmaksi seuraavalle tasolle, ja tuosta seuraavasta tasosta minulla on jos jonkin verran kokemuksia, Virtanen kertoi seuran tiedotteessa.

Virtanen aloitti valmennusuransa Suomi-sarjassa HC Indians Kaarinan peräsimessä viime syksynä. Joukkue sijoittui sarjassa kahdeksanneksi.

– Valmentajana Jonne on tavoitteellinen ja intohimoinen lätkäjätkä, joka ymmärtää nykyjääkiekon vaatimukset ja rakenteet. Keskusteluissa Jonnen kanssa tuli nopeasti selväksi, että näemme ja ajattelemme hyvin samalla tavalla jääkiekosta ja siitä mitä TUTO:n pitäisi olla ja miltä näyttää, kommentoi seuran urheilukoordinaattori Jouni Virpiö.

Kulttipelaajana tunnettu Virtanen päätti pelaajauransa viime keväänä. Hän pelasi Liigassa 626 ottelua ja voitti Suomen mestaruuden JYPissä vuonna 2012.

Virtasen siirtymisestä TUTOn päävalmentajaksi uutisoi Ilta-Sanomat jo tammikuussa.

TUTO kertoi myös keskiviikkona, että seuran uusi toimitusjohtaja on Kimmo Hollmén.

» Lähetä palautetta toimitukselle