IIHF vei MM-kisat pois Valko-Venäjältä

MAAJOUKKUE / Uutinen
IIHF:n puheenjohtaja Fasel on ollut myrskyn silmässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

IIHF:n hallitus piti kokouksensa maanantai-iltapäivänä. Kokouksessa päätettiin, ettei Valko-Venäjällä järjestetä vuoden 2021 miesten jääkiekon MM-turnausta. Päätöksessä vedottiin turvallisuussyihin ja IIHF:n sääntöjen yhdeksänteen pykälään, jonka mukaan pelaajien, virkailijoiden, tai median turvallisuuden ja terveiden ollessa uhattuna IIHF:llä on mahdollisuus vetää kisat pois järjestäjätaholta.

− On harmillinen juttu joutua vetämään MM-kisat pois Minskistä. Ajattelimme prosessin aikana, että MM-kisojen avulla voitaisiin sovitella vallitsevaa sosiopoliittista tilannetta Valko-Venäjällä ja löytää positiivinen tapa edetä, sanoi IIHF:n puheenjohtaja René Fasel tiedotteessa.

MM-kisojen toisena kisaisäntänä on Latvia. IIHF ei vielä päättänyt mahdollisesta uudesta kisaisännästä.

− Vaikka MM-kisoja ei tule käyttää politiikan korostamiseen kenenkään osalta, on tunnustettava, että ei olisi ollut sopivaa järjestää MM-kisoja Minskissä. Maassa on isompia asioita priorisoitavana kuin MM-kisojen osanottajien turvallisuudesta huolehtiminen, Fasel jatkoi.

Fasel on ollut viime aikoina kritiikin kohteena hänen Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkalle osoittamastaan tuesta.

Muokattu: 18.1.2021, kello 17.58: Muokattu vastaamaan IIHF:n virallista tiedotetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle