Vakuuttavat tilastot − maalivahti Sanni Ahola pelaa hurjaa kautta Yhdysvalloissa

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Uutinen
Ahola lähti maailmalle HIFK:n maalilta.
St. Cloudin yliopistojoukkueen ja Naisleijonien maalivahti Sanni Ahola on torjunut alkukauden hurjalla tasolla. Hän on saanut otteistaan myös tunnustusta.

Sanni Ahola, 23, pelaa neljättä kauttaan minnesotalaisen St. Cloudin yliopiston joukkueessa Yhdysvalloissa. Naisleijonissa edellisissä MM-kisoissa esiintynyt ja joulukuun EHT-ryhmään valittu Ahola on nappaillut kiekkoja kovalla tasolla.

Kahdeksassa pelaamassaan ottelussa Aholan torjuntaprosentti on häikäisevä 96,6 ja hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa ottelua kohden on vain 0,75. Hän on napsinut NCAA:n alaisuudessa toimivassa WCHA-sarjassa kuukauden ja viikon parhaan maalivahdin tunnustuksia kauden aikana.

Viime kaudella Ahola pelasi Naisleijonissa niin ikään vakuuttavasti. MM-kisoissa hän pelasi kolme ottelua torjuntaprosentilla 95,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 0,67 päästettyä maalia ottelua kohden. MM-kisojen ulkopuolella kuudessa pelaamassaan matsissa Ahola pysäytti kiekot 94,0 prosentin varmuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden oli noissa peleissä 0,88.

Suomen kentiltä Ahola muistetaan muun muassa HIFK:n maalilta, jossa hän torjui sekä Naisten Mestiksessä että Naisten Liigassa. Hän on esiintynyt myös Tyttöleijonien maalilla kaksissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle