Vakavasti loukkaantuneen HPK-juniorin hyväntekeväisyysottelussa vilisi tähtiä

LIIGA / Uutinen
Kuvituskuva.
Viime kaudella vakavasti loukkaantuneen HPK-juniori Teemu Tenhusen hyväntekeväisyysottelu pelattiin lauantaina Hämeenlinnassa. Ottelussa esiintyi sekä takavuosien että nykypäivän tähtiä.

HPK:n Nuorten SM-joukkueen puolustaja Teemu Tenhunen loukkaantui vakavasti jääkiekko-ottelussa marraskuussa 2017. Samalla Tenhusen jääkiekkoura päättyi ja nykyään hän tarvitsee liikkumiseen pyörätuolia.

− Jaloista ei anneta minkäänlaisia ennusteita. Hyvin todennäköisesti käytän pyörätuolia tulevaisuudessakin. Jalkoja lähinnä hierotaan ja yritetään herätellä tuntoa. Paljon on tarinoita, että jalat ovat lähteneet toimimaan, mutta vielä enemmän on tarinoita siitä, etteivät ne sitä tee. Mutta pitää muistaa, että jos osuma olisi tullut sentin ylemmäs, en ehkä olisi tässä, Tenhunen kertoo HPK:n verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Lauantaina HPK ry ja HPK Alumni Hilut järjestivät hyväntekeväisyysottelun, jossa kohtasivat HPK:n ja Jokereiden alumnijoukkueet. HPK:n alumnijoukkueessa pelasivat Tenhusen joukkuekaverit Niilo-Kustaa Määttä, Eemeli Jeskanen ja Joonas Uimonen. Myös itse ottelusta sivussa ollut Jaakko Kuusisto oli mukana avausseremoniassa, jossa joukkuekaverit nostivat Tenhusen pelinumeron 33 Rinkelinmäen jäähallin kattoon. Numero jäädytettiin HPK:n Nuorten SM-joukkueen käytöstä.

Ottelussa pelasi uransa jo lopettaneita tähtiä kuten maailmanmestari Marko Palo, Tony Virta, Marko Tuulola ja Esa Pirnes. Vastapainona takavuosien tähdille toimivat NHL-pelaajat Teuvo Teräväinen, Artturi Lehkonen, Juuse Saros sekä HPK:n liigajoukkueen kapteeni Otto Paajanen. Ottelun yleisömäärä oli 2824.

− Hyvä tapahtuma, vaikka toki harmillinen asia, minkä takia pelattiin. Hienoa, että paljon ihmisiä saapui katsomaan. Yllättävän vauhdikasta oli höntsäpeliksi, Jokereiden alumnijoukkueessa pelannut Teräväinen kommentoi HPK alumnijioukkueen voittoon päättynyttä ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle