Vahva ylivoima takasi Ruotsin voiton Tšekistä, Rasmus Asplund loisti ottelun sankarina kahdella maalillaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
B-lohkon huippujoukkueiden kamppailu oli Ruotsin heiniä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ruotsin ja Tšekin alkuvaiheet olivat ensimmäisessä otteluissa laimeita, ja jäsentenvälisessäkin oli lähtö hapuilevaa. Ruotsille lisätuskaa tuotti Oliver Ekman-Larssonin loukkaantuminen jo ottelun varhaisessa vaiheessa. Ekman-Larsson palasi otteluun toiseen erään.

Ruotsin puolustus oli hetken aikaa siinä määrin tuuliajolla, että kollektiivinen hämmennys johti Tšekin maaliin ajassa 6.03. Ruotsalaiset sohlasivat kiekon Roman Červenkalle, joka toimitti lätyn David Krejčílle. Tämä kiskaisi voimalla kiekon häkkiin.

Maalista huolimatta ottelu ei oikein noussut siivilleen. Ruotsi ei saanut yläkerrassa mitään aikaan. Tšekki puolestaan ei lähtenyt suotta riskeeraamaan johtoasemaansa. Erän loppua kohti Ruotsi nosti hieman tempoa ja pakotti tšekit virheisiin.

Ruotsin täsmäaseet iskivät

Ylivoimalla Ruotsi näytti voimansa. Linus Wallmark missasi parikin loistopaikkaa, kun Karel Vejmelka Tšekin maalilla oli jo pelattu ulos tilanteesta.Kun erää oli jäljellä puolisen minuuttia, tuikkasi Rasmus Asplund maalin edestä pelin tasoihin. Juuri ennen taukoa tykitti maalille yksin unohdettu Max Friberg vielä tulisesti ylärimaan.

Ruotsi oli osoittanut vaarallisuutensa ylivoimalla, mutta Tšekki ei näyttänyt oppineen takaiskusta, eikä onnistunut pysymään poissa pahanteosta. Toisen erän kolmannella minuutilla Emil Bemström veti suoraan syötöstä yläkulmaan, ja Ruotsi johti 2–1.

Keltasinisillä alkoi sujua myös tasaviisikoin, mutta seuraava maali syntyi melko vaarattomasta tilanteesta. Mathias Bromé toi kiekon hyökkäyssiniseltä alueelle ja laukoi B-pisteeltä kohti Vejmelkaa. Kiekko livahti tšekkivahdin suojista verkon perukoille.

Kolmisen minuuttia myöhemmin helisi taas. Erik Gustafsson heitti korkean roikkukiekon, jonka Asplund sai kiinni. Pari kosketusta ja kiekko päätyi jälleen tšekkimaaliin.

Pelihuumorinsa menettänyt Vejmelka oli otettava vaihtoon. Veräjälle asettui Ilveksestä tuttu Marek Langhamer, joka näin teki MM-debyyttinsä kotihallissaan.

Vaihto ei kuitenkaan mainittavasti piristänyt Tšekin peliä, tosin ruotsalaisetkin näyttivät tyytyväisiltä tilanteeseen. Erän lopulla tarjoutui Tšekille vielä oljenkorsi ylivoimapelin muodossa. Sen joukkue myös käytti, kun Tomáš Kundrátek laukoi elintärkeän kavennuksen pari minuuttia ennen taukoa.

Tšekin loppukiri epäonnistui

Kolmannen erän alkupuolella Tšekki pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, mutta tilanne päättyi, kun tasapainonsa menettänyt Rasmus Dahlin liukui maalikehikon pois paikoiltaan.

Pian tämän tapauksen jälkeen Ruotsi sai selvitettyä alivoiman, ja hetki sen päätyttyä iski Anton Bengtsson nopeasta vastahyökkäyksestä 5–2-maalin. Alle minuutti tästä ja avausottelun maalitykki Matej Blümel vei Tšekin jälleen kahden maalin päähän.

Selkä seinää vasten ajettu Tšekki ryhtyi pelaamaan aggressiivisesti pistäen kaiken likoon, mutta Ruotsi säilytti hermonsa. Kun Tšekki otti viisi minuuttia ennen loppua jäähyn väärästä vaihdosta, hyytyi punapaitojen loppukiri lopullisesti. Kuuden pelaajan pyöritys jäi puolivaloisaksi, ja Ruotsi vei B-lohkon titaanien taistelun ansaitusti nimiinsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle