Vaasassa tapahtuu: Markus Jämsä sivuun urheilujohtajan pestistä, yhtiössä osakeanti

LIIGA / Uutinen
Markus Jämsä oli Sportin urheilujohdossa jo Mestis-aikana.
Sport tiedotti muutoksista organisaatiossa. Hockey-Team Vaasan Sport Oy käynnistää osakeannin, ja samassa yhteydessä kerrottiin toistakymmentä vuotta urheilutoimenjohtajana toimineen Markus Jämsän siirtyvän uusiin tehtäviin.

Sport ilmoitti laativansa uuden urheilustrategian, ja osin siihen liittyen yhtiössä tehdään osakeanti, josta tarkempia tietoja annetaan lähipäivinä.

− Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n hallituksen tehtävä on varmistaa yhtiön jatkuvuus ja määrittää yhtiön pitkäaikaiset tavoitteet sekä luoda organisaatiolle edellytykset toteuttaa strategiaa. Nyt käynnistettävä osakeanti ja strategiatyö linjaavat yhtiön toimintamallit ja -mahdollisuudet aina vuoteen 2028 saakka, kertoo hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiedotteessa.

Vuodesta 2011 lähtien urheilutoimenjohtajana toiminut Markus Jämsä jättää samalla tehtävänsä. Ennen pestiään seurajohdossa Jämsä pelasi kotkapaidoissa pitkään toimien muun muassa joukkueen kapteenina Ässiä vastaan vuonna 2009 pelatun ikimuistoisen karsintasarjan aikana.

− Markus on ollut seuran luottomies todella pitkään ja tehnyt aina kaikkensa seuran eteen niin ylä- kuin alamäessä. Nyt hän antaa tilaa uudelle henkilölle, sillä ajatuksella, että seuraan saadaan uutta osaamista ja näkemystä ja sitä kautta saamme kehitettyä urheilutoimintaamme. Haluamme pitää Markuksen seurassamme, ja uusi tehtäväkuva selviää tulevina kuukausina, jatkaa Hiltunen. 

− Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä työtä näin pitkään rakastamani seuran hyväksi. Olen aina tehnyt sitä suurella Kotkasydämellä, seuran etu ensisijaisesti mielessä. Aika näyttää, voinko sitä vielä jossain roolissa jatkaa. Paljon on tapahtunut siitä tähän päivään, kun kaudella 1995–96 nousin pelaajana edustusjoukkueeseen II-divisioonan nousukarsintasarjaan. Paljon hyvää olemme siinä ajassa saaneet aikaiseksi, mutta paljon on edelleen tehtävää, että Sport ottaisi tulevaisuudessa askeleita eteenpäin. Nyt tehtävät muutokset ajavat varmasti asioita oikeaan suuntaan, sanoo Jämsä Sportin tiedotteessa.

Peliuransa viime kauteen lopettanut hallituksen jäsen Filip Riska vastaa urheilutoiminnan uudistamiseen ja hakuun liittyvistä asioista. Hän myös jatkaa kauden 2023−24 joukkueen rakentamista yhdessä päävalmentaja Risto Dufvan kanssa.

Siirtymävaiheen aikana Markus Jämsä hoitaa edelleen urheilutoimeen liittyviä muita tehtäviä.

» Lähetä palautetta toimitukselle