Välierät käyntiin – Tappara saa takaisin kapteeninsa, Ilves tähtipakkinsa

LIIGA / Uutinen
Rauhala pelasi viimeksi maaliskuun alkupuolella.
Tappara saa kapteeninsa takaisin välieräavaukseen ja HIFK sekä Ilves tekivät muutoksia jokaiseen ketjuun. Molemmat sarjat alkavat perjantaina kello 18.30.

Välierät käynnistyvät tänä iltana kello 18.30 molempien sarjojen osalta Lahdessa ja Helsingissä.

Tapparalla ja HIFK:lla on yhteistä pudotuspelihistoriaa yhdeltätoista aiemmalta keväältä. Viimeisin kohtaaminen nähtiin kaksi vuotta sitten pronssipelissä HIFK:n juhliessa voittoa lukemin 7–1. Välierissä joukkueet ovat kohdanneet neljästi Tapparan pudottaessa helsinkiläisseuran jokaisella kerralla pronssitaistoon.

Tapparan ja HIFK:n väliset kohtaamiset ovat olleet tälläkin kaudella viihdyttäviä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Jos Tappara ja HIFK ovat kohdanneet pudotuspeleissä useasti, on Ilves ja Pelicans kohdanneet toisensa vain kerran pudotuspelikevään aikana. Keväällä 2009 pelattu pudotuspelien ensimmäisen kierroksen sarja päättyi Ilvekselle voitoin 2–1. 

Ilveksellä sekä Pelicansilla menestys ei kaadu maalivahteihin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tappara saa välieräavauksessa helpotusta hyökkäykseen, kun joukkueen kapteeni Otto Rauhala palaa kokoonpanoon. Rauhalan paluun myötä kahteen alempaan ketjuun tulee muutoksia, sillä Petteri Puhakka ja Geoff Platt vaihtavat paikkojaan ja Philip Granath putoaa pois nelosketjusta antaen Rauhalalle paikkansa.

Tappara-puolustuksessa Casimir Jürgens palaa kolmospariin Ben Thomasin rinnalle pudottaen Joni Tuulolan seitsemänneksi puolustajaksi ja Kasper Kulonummen pois kokoonpanosta. 

HIFK:n jokainen ketju muokataan uuteen uskoon Miro Väänäsen pelikiellon johdosta. Aleksanteri Kaskimäki nousee kolmosketjuun ja Väänästä nelosketjussa paikkaa kolmannesta ketjusta Kaskimäen tieltä putoava Jesse Seppälä. Einari Luhangan tilalla seitsemäntenä puolustajana nähdään Tom Hedberg

Ilveksen Les Lancaster palaa Dominik Mašínin pariksi pudottaen Tuomas Salmelan seitsemännen puolustajan tontille. Greg Moro putoaa pois kokoonpanosta. Balázs Sebők ja Aku Räty ovat Ilveksen hyökkäysketjuista sivussa ja heidän tilallaan nähdään Jani Nyman sekä Samu Bau

Pelicansilla Elias Vilén ja Leevi Tukiainen nousevat ykkösketjuun Aatu Jämsenin kaveriksi. KalPa-sarjan ratkaisuottelussa ykkösketjussa olleet Joni Ikonen ja Iikka Kangasniemi putoavat nelosketjuun, joten Lenni Killinen sekä Jesse Kiiskinen ovat hyökkäyksestä sivussa. Lisäksi puolustuksesta Teemu Eronen on sivussa ja hänen paikkansa ottaa Anton Mylläri, jonka paikalle seitsemänneksi puolustajaksi nousee Saku Salminen

Muokattu 31.3.23 kello 14.10: Eetu Päkkilä on Ilveksen kokoonpanossa. Aiemmin luki virheellisesti hyökkääjän olevan sivussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle